Αύριο όλα θα είναι ΙΔΑΝΙΚΑ με τον Γιάννη Ζουγανέλη

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Αύριο όλα θα είναι ΙΔΑΝΙΚΑ με τον Γιάννη Ζουγανέλη
Στο πλαίσιο της κοινωνική εκστρατείας Ι.Δ.Α.Ν.Ι.Κ.Α., το Βασιλικό Θέατρο θα φιλοξενήσει την μουσικοθεατρική παράσταση “ΙΔΑΝΙΚΑ” την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 με ελεύθερη είσοδο και πρωταγωνιστές μια μικτή ομάδα 45 παιδιών με και χωρίς νοητική αναπηρία. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, για την προστασία των δικαιωμάτων των νοητικά αναπήρων.

Αύριο το βραδάκι στις 7 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης με ελεύθερη την είσοδο και υποχρεωτικά τα συναισθήματα θα παρουσιαστεί μια παράσταση στο πλαίσιο της καμπάνιας Ι.Δ.ΑΝ.ΙΚΑ με τον ομώνυμο τίτλο στην οποία θα συμμετέχει μια μικτή ομάδα 45 παιδιών με αλλά και χωρίς νοητική αναπηρία. Ένα απόσπασμα του έργου «Μάγος του Οζ» σε σκηνοθεσία της ακούραστης Μαρίας Βλαχοπούλου, με καλεσμένη την εξαιρετική Εύη Σιαμαντά και παρουσιαστή τον αγαπημένο και γενναιόδωρο σε συναισθήματα και προσφορά Γιάννη Ζουγανέλη.

Στον γλυκύτατο Γιάννη τηλεφώνησα για λίγες παραπάνω πληροφορίες κι εκείνος για άλλη μια φορά έδειξε το περίσσευμα ψυχής απέναντι σε όσους έχουν ανάγκη την αγάπη μας:

«Είναι Χρήστο μου μια παράσταση και μια προσπάθεια εξαιρετική! Μόνο με τη σύμπραξη των ανθρώπων, αυτών που έχουν νοητική στέρηση κι αυτών που δεν έχουν, μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της ισότητας.»

Στην ερώτηση μου για το πως προλαβαίνει και πως αισθάνεται ο ίδιος κάθε φορά που καλείται να συμμετέχει σε τέτοιες προσπάθειες η απάντηση ήταν χαρακτηριστικά αφοπλιστική:

«Επειδή μεγάλωσα σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον με γονείς κωφάλαλους που υποχρεώθηκαν στον αναλφαβητισμό, αντιλήφθηκα νωρίς ότι δεν μπορούμε να τα αφήνουμε όλα στο κράτος. Κι όταν λέω κράτος δεν εννοώ μόνο το απρόσωπο κράτος αλλά και τον κάθε υπάλληλο της κάθε υπηρεσίας που φέρεται διεκπεραιωτικά ή και αδιάφορα στον άνθρωπο που έχει την ανάγκη του. Είναι υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε, να στηρίζουμε, να συμμετέχουμε!»

Αυτό λοιπόν που μας καλεί να κάνουμε ο Γιάννης ζητάω κι εγώ με τη σειρά μου από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών. Να πάμε στο Βασιλικό Θέατρο να παρακολουθήσουμε μια διαφορετική, μια ιδανική συνθήκη παράστασης. Δε θα χρειαστεί να πληρώσουμε είσοδο, είναι ελεύθερη, θα χρειαστούν πιο ακριβά εισιτηρία: η αγάπη και ο χρόνος μας!

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.