Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα μέσα στις γιορτές

Gazzetta team
Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα μέσα στις γιορτές
Ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας επισημαίνει κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Την προσοχή των Αμερικανών τουριστών εφιστά η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, με ανακοίνωσή της μόνο στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας της.

Σε αυτήν αναφέρεται στη «μόνιμη απειλή από διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις», αλλά και «μεμονωμένα άτομα, που εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία». Παράλληλα ζητά συνεχή επαγρύπνηση ιδιαίτερα σε «εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, χώρους θρησκευτικής λατρείας και πολυσύχναστα μέρα» και θυμίζει ότι οι συγκεκριμένοι εξτρεμιστές συνηθίζουν να στοχοποιούν χώρους όπως: «Χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυχτερινά κέντρα, κόμβους μεταφορών».

Η ανακοίνωση της πρεσβείας καταλήγει, τονίζοντας: «Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε. Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Η συγκεκριμένη «ταξιδιωτική οδηγία» δεν είναι πρωτοφανής, ιδιαίτερα πριν από εορταστικές περιόδους εκ μέρους της αμερικανικής πρεσβείας, έρχεται, πάντως, αρκετά νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως.