Αυξήθηκαν τα τηλεφωνήματα στο 1142: Συνολικά 83 το μετάνιωσαν και 14 έκαναν λάθος

Gazzetta team
Αυξήθηκαν τα τηλεφωνήματα στο 1142: Συνολικά 83 το μετάνιωσαν και 14 έκαναν λάθος
Συνολικά 347 κλήσεις δέχθηκε χθες η "διάσημη" πλέον για πολλούς λόγους τηλεφωνική γραμμή 1142. Οι κλήσεις αυτές ήταν κατά πολύ περισσότερες από την προχθεσινή πρώτη μέρα της λειτουργίας της γραμμής, που κατέγραψε 235 τηλεφωνήματα.

Οι κλήσεις αυτές ήταν κατά πολύ περισσότερες από την προχθεσινή πρώτη μέρα της λειτουργίας της γραμμής, που κατέγραψε 235 τηλεφωνήματα.

Ωστόσο από τις 347 κλήσεις, μόλις οι 87 ήταν για να "δώσουν" καπνιστές, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία αφορούσε άλλους λόγους.

Συγκεκριμένα, οι 55 από αυτές ήταν για πληροφορίες βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, ενώ σε 108 περιπτώσεις το ενδιαφέρον ήταν για γενικές πληροφορίες του αντικαπνιστικού νόμου. Παράλληλα, 63 από αυτές δεν ολοκληρώθηκαν, ενώ 20 μάλλον το μετάνιωσαν και έκλεισαν τη γραμμή πριν γίνει η συνομιλία . Τέλος 14 ήταν για άλλο ζήτημα.

Με την κλήση στο 1142, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά και να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος. Επίσης μπορεί κάποιος να αναφέρει παραβάσεις που υπέπεσαν στην αντίληψή του, οξύνοντας τις αντιθέσεις που ήδη υπάρχουν μεταξύ καπνιστών κι μη και ας ελπίσει κανείς πως δεν θα έχουν άσχημες εξελίξεις.