Φωτιά στην Εύβοια: Σώθηκε το σπάνιο προστατευόμενο πευκοδάσος Natura (vid)

Gazzetta team
Φωτιά στην Εύβοια: Σώθηκε το σπάνιο προστατευόμενο πευκοδάσος Natura (vid)
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Open, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, η προστατευόμενη περιοχή και το δάσος Natura, δεν έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

Επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει νωρίτερα στο Open, ο δασάρχης Χαλκίδας, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ότι δηλαδή το δάσος Natura δεν έχει πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά.

Επίσης είπε ότι μόλις κοπάσει η φωτιά, η περιοχή αμέσως θα κηρυχτεί αναδασωτέα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Αραβώση:

«Και εμείς τις πληροφορίες τις έχουμε από τα δασαρχεία. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες δεν έχει πληγεί η περιοχή Natura, η προστατευόμενη περιοχή. Η πυρκαγιά κινήθηκε πιο μακριά από την προστατευόμενη περιοχή, η οποία είναι ανατολικότερα. Αυτό δεν μειώνει βέβαια καθόλου την τεράστια οικολογική καταστροφή. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ακριβή αριθμό για να τ' αποτιμήσουμε, υπάρχει το σύστημα «Copernicus», το δορυφορικό, το οποίο μας δείχνει online, πως κινείται η πυρκαγιά.

Θα το αποτιμήσουμε όταν κοπάσει για να έχουμε κάποια πολύ συγκεκριμένα και ασφαλή στοιχεία. Αυτό που θα γίνει είναι μόλις κοπάσει η πυρκαγιά, είναι να πάει κλιμάκιο, το οποίο θα αποτιμήσει τις ζημιές και την καταστροφή και θα προσδιορίσει τα τυχόν μέτρα που θα χρειαστούν για αποκατάσταση. Εννοείται ότι αμέσως θα κηρυχτεί αναδασωτέα όλη η περιοχή».

Πηγή: reader.gr