Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συνελήφθη ο συνεργός του Βούλγαρου εκτελεστή (vid)

Gazzetta team
Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συνελήφθη ο συνεργός του Βούλγαρου εκτελεστή (vid)
Στη γειτονική Βουλγαρία συνελήφθη τη Δευτέρα ο συνεργός του εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ο οποίος έπεσε θύμα ενέδρας θανάτου έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος βοήθησε τον 31χρονο δολοφόνο του Γιάννη Μακρή να διαφύγει από το σημείο της στυγερής εκτέλεσης στο Πανόραμα Βούλας. Οι Έλληνες αστυνομικοί είχαν περάσει χειροπέδες στον εκτελεστή αλλά όχι στον συνεργό του, ο οποίος εξαφανίστηκε στη Βουλγαρία.

Εκεί είχε διασυνδέσεις, καθώς είναι η χώρα καταγωγής του, καταφέρνοντας να κρύψει για αρκετό καιρό τα ίχνη του. Ο 35χρονος συνεργός του εκτελεστή είναι αδερφός του 31χρονου που είχε συλληφθεί ως το άτομο που πυροβόλησε εξ επαφής τον επιχειρηματία.

Ο 35χρονος συνελήφθη από τη βουλγαρική Αστυνομία, όταν προσπάθησε να περάσει τα σύνορα. Πλέον αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστεί για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο συνελήφθη 31χρονος Βούλγαρος για τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Βούλα.

Ο 31χρονος αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία και υποστηρίζει πως είναι αθώος και δεν γνώριζε τον Γιάννη Μακρή.

Σε ερώτηση της ανακρίτριας για τα συχνά ταξίδια που έκανε στην Ελλάδα, απάντησε ότι του αρέσει πολύ η χώρα και επιθυμεί να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Η απόδειξη από τα ρούχα τον «έκαψε»

Για πέντε ολόκληρους μήνες το κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, εργάζονταν μεθοδικά και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του 31χρονου Βούλγαρου εκτελεστή.

Καθοριστική συμβολή έπαιξαν τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας από της κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στο σπίτι του, στο Πανόραμα Βούλας, ο 46χρονος επιχειρηματίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε δωμάτιο ξενοδοχείο ημιδιαμονής που διέμενε ο Βούλγαρος εκτελεστής, μία απόδειξη αγοράς αντρικών ρούχων, με ημερομηνία της προηγούμενης της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή.

Από την έρευνα προέκυψε ταύτιση των ρούχων που αγοράστηκαν με αυτά που φορούσε ο 31χρονος δολοφόνος το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018. Κάπως έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και τον ταυτοποίησαν!

Παράλληλα από την κατάθεση του φίλου του (σ.σ. δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, απλά ταξίδεψαν μαζί από τη Σόφια της Βουλγαρίας) προκύπτει πως κατά την παραμονή του στη γειτονική χώρα ο 31χρονος εκτελεστής έκανε προπονήσεις σε νόμιμα και αυτοσχέδια σκοπευτήρια. Από την ίδια μαρτυρική κατάθεση προκύπτει πως ο Βούλγαρος κακοποιός ζούσε πολυτελή βίο, παρότι δεν εργάζονταν.

Πηγή: reader.gr