Δολοφονία Μακρή: Συνελήφθη 31χρονος Βούλγαρος για την μαφιόζικη εκτέλεση, αναζητείται ο αδερφός του (pic)

Gazzetta team
Δολοφονία Μακρή: Συνελήφθη 31χρονος Βούλγαρος για την μαφιόζικη εκτέλεση, αναζητείται ο αδερφός του (pic)
Στη σύλληψη ενός 31χρονου άντρα από την Βουλγαρία προχώρησαν οι αρχές, σε σχέση με τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στην Βούλα.

Ένας 31χρονος Βούλγαρος συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση έξω από ξενοδοχείο της Γλυφάδας ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του 46χρονου Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Η Δίωξη Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναζητεί για την ίδια υπόθεση και τον 35χρονο αδερφό του Βούλγαρου εκτελεστή.

Οι αστυνομικοί, παρότι οι εξιχνιάσεις των «συμβολαίων θανάτου» είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό για μήνες να ψάχνουν στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.

Σημαντική βοήθεια προσέφερε το γεγονός ότι τόσο το πρόσωπο όσο και οι κινήσεις του εκτελεστή είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας. Κάπως έτσι έφτασαν στα χνάρια του 31χρονου Βούλγαρου (σ.σ. φέρεται να έχει ρίζες και από Τουρκία), στον οποίο πέρασαν χειροπέδες με επεισοδιακό τρόπο έξω από ξενοδοχείο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου, με τον 31χρονο κακοποιό να έχει πάνω του πλαστά έγγραφα και να προβάλει σθεναρή αντίσταση στους πάνοπλους αστυνομικούς που τον ακινητοποίησαν.

Ο δολοφονημένος Γιάννης Μακρής

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής ο Βούλγαρος εκτελεστής δεν έχει «σπάσει» και δεν έχει κατονομάσει τον άνθρωπο που τον πλήρωσε για να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του 46χρονου Γιάννη Μακρή. Για την ακρίβεια αρνείται γενικότερα την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ένα από τα ερωτήματα που μένει να απαντήσουν οι Αρχές, είναι που κρύβονταν το διάστημα που μεσολάβησε της εκτέλεσης (σ.σ. 31η Οκτωβρίου 2018) του «Αυστραλού» μέχρι σήμερα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έφυγε για κάποιους μήνες στο εξωτερικό και επέστρεψε πριν από λίγο καιρό στην Ελλάδα. Εάν όντως έχει συμβεί αυτό, τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να γύρισε για να εκτελέσει ένα νέο «συμβόλαιο θανάτου».

Όπως, άλλωστε, φάνηκε και στη δολοφονία του Γιάννη Μακρή είναι ιδιαίτερα πεπειραμένος με τα όπλα. Όσον αφορά τον 35χρονο αδελφό του, εκτιμάται ότι ήταν το άτομο που τον περίμενε σε κάποια μηχανή για να διαφύγουν με ταχύτητα από το σημείο του εγκλήματος.

Πηγή: reader.gr