Κρητικός έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι και το πήρε σπίτι του αλλά λογάριαζε χωρίς το GPS

Gazzetta team
Κρητικός έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι και το πήρε σπίτι του αλλά λογάριαζε χωρίς το GPS
Είδε το ηλεκτροκίνητο πατίνι στην περιοχή της Χανιώπορτας και είπε να το πάει μία… βόλτα μέχρι το χωριό του, στο δήμο Ηρακλείου, αλλά υπολόγισε χωρίς την εφαρμογή εντοπισμού.

Πού να ήξερε όταν φόρτωνε το ηλεκτροκίνητο πατίνι της εταιρείας FlIIP στο αγροτικό του ότι θα καταγραφόταν καρέ-καρέ η διαδρομή που θα ακολουθούσε αφού ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού, το οποίο έχουν εγκαταστήσει μέσω ειδικής εφαρμογής οι υπεύθυνοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το patris.gr, οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν αμέσως ότι πρόκειται για κλοπή αφού, με βάση το σήμα που δέχτηκαν, το ηλεκτροκίνητο πατίνι κινούνταν εκτός της επιτρεπόμενης ζώνης που έχουν οριοθετήσει στην πόλη του Ηρακλείου.

Ερμηνεύοντας μάλιστα τις ενδείξεις που τους έδινε η εφαρμογή, κατάλαβαν ότι ο μακρυχέρης δεν το πήρε σπρώχνοντας το αλλά το φόρτωσε πλαγίως σε καρότσα αγροτικού.

Παρακολουθώντας λοιπόν τις κινήσεις του πομπού διαπίστωσαν ότι το αγροτικό στο οποίο είχε φορτωθεί το ηλεκτροκίνητο πατίνι κινήθηκε προς κεφαλοχώρι του δήμου Ηρακλείου.

Σταμάτησε για λίγη ώρα έξω από συγκεκριμένη καφετέρια του οικισμού και στην συνέχεια ο πομπός κατέγραψε να κινείται προς κάποιο συγκεκριμένο σπίτι όπου και ακινητοποιήθηκε.

Σίγουροι πλέον για το ακριβές στίγμα ενημέρωσαν την Αστυνομία, υποβάλλοντας σχετική μήνυση όπως προβλέπεται εκ του νόμου ώστε να κινηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης έρευνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όντως το ηλεκτροκίνητο πατίνι εντοπίστηκε στο σημείο που έδειχνε ο πομπός.

Όσο για τον ισχυρισμό που προβλήθηκε, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να το κλέψει αλλά να το… προστατεύσει επειδή το περιεργάζονταν ύποπτα «κάποιοι μαύροι» όπως είπε χαρακτηριστικά. Διαβεβαίωσε ότι είχε σκοπό να το επιστρέψει στον τόπο του την επόμενη ημέρα.

Συμπέρασμα; Όσοι θέλετε βόλτα με το ηλεκτροκίνητο πατίνι, κατεβάστε ωραία και χαλαρά τη σχετική εφαρμογή. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα την… γλιτώσετε!