Μετά από 24 χρόνια καταργήθηκε το ΣΔΟΕ

Gazzetta team
Μετά από 24 χρόνια καταργήθηκε το ΣΔΟΕ
Έπειτα από 24 χρόνια καταργείται η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Καταργείται επίσης και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας. Από το 2011 και την ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το ΣΔΟΕ είχε αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Καταργείται μετά από 24 χρόνια η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Να σημειωθεί πως από το 2011 και την ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το ΣΔΟΕ είχε αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Πλέον το προσωπικό του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα υπαχθεί στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας που δημιουργείται στο υπουργείο Οικονομικών και η οποία υπάγεται στον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής της Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής (ΓΔΟΠ) του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών και η αντίστοιχη θέση του Γενικού Γραμματέα καταργούνται. Υπάγονται δε εφεξής στον υπουργό Οικονομικών το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Πηγή: insider.gr