Νέο video με άνδρα των ΜΑΤ να χτυπά πεσμένο διαδηλωτή (vid)

Gazzetta team
Νέο video με άνδρα των ΜΑΤ να χτυπά πεσμένο διαδηλωτή (vid)
Μετά το περιστατικό με την ασπίδα, ακόμη ένα video είδε το φως της δημοσιότητας με το σκληρό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το video με τον αστυνομικό που χτυπάει έναν συλληφθέντα με την ασπίδα, ενώ έχει δεμένα τα χέρια του, έχει κάνει το γύρω του κόσμου χάρη στον ανταποκριτή του Telesur στην Αθήνα.

Όπως αποδεικνύεται όμως δεν είναι και το μοναδικό από τα γεγονότα που ακολούθησαν της πορείας για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σε ένα άλλο φαίνεται η στιγμή που άνδρες των ΜΑΤ έχουν ρίξει χημικά στην είσοδο της πολυκατοικίας και κάποιους νεαρούς να προσπαθούν να βγουν έξω για να αναπνεύσουν.

Κατά την έξοδό τους δέχονται δεκάδες χτυπήματα από τους αστυνομικούς, με πιο χαρακτηριστικό αυτό που εστιάζει το video.

Ένας άνδρας τον ΜΑΤ χτυπάει τόσο δυνατά τον νεαρό που φεύγει ζαλισμένος και λίγα μέτρα πιο κάτω, παραπατάει και πέφτει κάτω.

Τότε ένας συνάδελφός του αρχίζει να τον κλωτσάει συνεχόμενα στο σώμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη στιγμή που η συγκεκριμένη διμοιρία αρχίζει και αποχωρεί από το σημείο στο τέλος του video, οι νεαροί δεν ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στα επεισόδια. Διαφορετικά, έχοντας αποκοπεί από το πλήθος, θα είχαν συλληφθεί.

Κάτι που κάνει πιο αποτρόπαια και καταδικαστέα την πράξη τους, καθώς ο ρόλος της αστυνομίας σε καμία περίπτωση δεν προβλέπει την τιμωρία. Πολύ περισσότερο δε την χειροδικία σε κάποιον που δεν προβάλει καμία αντίσταση...