Η Ελλάδα είναι μέσα στην πρώτη 5άδα με τα πιο δυνατά διαβατήρια του κόσμου (pics)

Gazzetta team
Η Ελλάδα είναι μέσα στην πρώτη 5άδα με τα πιο δυνατά διαβατήρια του κόσμου (pics)
Στην πρώτη θέση πλέον έχουν ανέβει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την χώρα μας να είναι πολύ κοντά.

Ανακατατάξεις είχαμε στην λίστα με τα πιο δυνατά διαβατήρια του κόσμου, σύμφωνα με το passport index το οποίο παρακολουθεί την ελευθερία που προσφέρει το συγκεκριμένο έγγραφο στις μετακινήσεις του κόσμου...

Καταρτίζεται δηλαδή με βάσει τις χώρες που μπορεί να ταξιδέψει κάθε κάτοχος, είτε χωρίς βίζα, είτε με μία απλή εγγραφή κατά την άφιξή στον προορισμό του.

Από την 1η Δεκεμβρίου λοιπόν στην πρώτη θέση έχει περάσει το διαβατήριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς στην λίστα του, προστέθηκαν ακόμα 4 χώρες που είναι Visa Free, αφήνοντας στην δεύτερη θέση, με μία λιγότερη την Σινγκαπούρη και την Γερμανία με 166.

Όσο για την Ελλάδα; Βρίσκεται στην τέταρτη θέση (122 χώρες χωρίς βίζα και 42 με εγγραφή κατά την άφιξη), σε απόσταση... αναπνοής, καθώς έχει 164 προορισμούς, όπως και το Βέλγιο, η Αυστρία, η Ιαπωνία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία και ο Κανάδας. Τρεις λιγότερους δηλαδή από τα ΗΑΕ που έχουν 167.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι στο συγκεκριμένο ranking η χώρα μας συνεχίζει την άνοδο που είχε ξεκινήσει πέρυσι, όταν επέστρεψε μετά την κάθοδο του 2016 όταν και από την 6η που βρισκόταν το 2015 έπεσε στην 7η θέση.