Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι άνεμοι

Gazzetta team
Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι άνεμοι
Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους προβλέπει για σήμερα, Κυριακή, η ΕΜΥ. Αραιές νεφώσεις, που θα είναι κατά τόπους πυκνές, αναμένονται επίσης στα ανατολικά και νότια της χώρας και από το βράδυ στα δυτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγάιο θα είναι βορειοανατολικοί με ένταση 5-7 Μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα είναι νοτιοανατολικοί μέχρι 6 Μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε σχέση με χθες, Σάββατο κυρίως ως προς τις ελάχιστς τειμές της και θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 23 βαθμών Κελσίου σε Μακεδονία και Θράκη, 14 έως 25 βαθμούς στα δυτικά, 14 έως 25 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 Μποφόρ και θερμοκρασία 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει λίγες βροχές στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες ανοιχτά του Ιονίου, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 Μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: reader.gr