Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Πεδίο μάχης Πολυτεχνείο και Σύνταγμα (pics)

Gazzetta team
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Πεδίο μάχης Πολυτεχνείο και Σύνταγμα (pics)
Επεισόδια σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας, ενώ αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Δεύτερος γύρος επεισοδίων, στον απόηχο του μαθητικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, εκτυλίχθηκε στον... γνώριμο χώρο του Πολυτεχνείου.

Πιο συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο.

IMG_7643

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο σκούρου χρώματος, που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Τοσίτσα, παραδόθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ένταση νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος

Ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες, μία φωτοβολίδα και κροτίδα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της Πύλης του Αδριανού, με αγνώστους να πετούν πέτρες και σίδερα στους αστυνομικούς οι οποίοι κάνουν χρήση χημικών.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές που μετέχουν στα επεισόδια πέταξαν μια βόμβα μολότοφ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ενώ προκάλεσαν φθορές σε δύο ΑΤΜ και σε στάσεις λεωφορείων.

Oι μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει».

Το μαθητικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε με αφορμή την κατάσταση στην Παιδεία και τις αλλαγές στο Λύκειο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση που φέρνει ο νόμος Γαβρόγλου. Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν να κατατεθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο το νέο νομοσχέδιο.

Το «ραντεβού» των μαθητών δόθηκε στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, όπου έγινε συναυλία στον σταθμό του Μετρό.

Μαθητικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.