Αυτή είναι η πιο βρώμικη παραλία της Ελλάδας (vid)

Gazzetta team
Αυτή είναι η πιο βρώμικη παραλία της Ελλάδας (vid)
To πανέμορφο νησί της Κρήτης αποτελεί τη ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού, με τις αμέτρητες παραλίες της να είναι περίφημες για τις ομορφιές τους σε ολόκληρη την υφήλιο.

Δυστυχώς, όμως, αυτή η μαγευτική ομορφιά δε χαρακτηρίζει όλες τις ακρογιαλιές του νησιού. Υπάρχει ένα μέρος στην Κρήτη όπου η κατάσταση που επικρατεί κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή μπορεί να χαρακτηριστεί.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Συγκεκριμένα, η παραλία του Ανάλουκα στο Νόμο Λασιθίου αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα παραλίας, όπου άπειρες ποσότητες σκουπιδιών – πλαστικά κυρίως – που «ταξιδεύουν» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, παρασύρονται από τον άνεμο και τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και καταλήγουν εδώ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, δηλαδή της ανθρώπινης επιπολαιότητας και των συνεπακολούθων της, είναι να δημιουργείται ένα σκηνικό εγκατάλειψης και έντονης οικολογικής υποβάθμισης. Το άλλοτε μαγικό τοπίο, πλέον, θυμίζει περισσότερο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων και παραθαλάσσια χωματερή, παρά παραλία στην πανέμορφη Κρήτη.

Κατά καιρούς έχουν διοργανωθεί πολλές προσπάθειες καθαρισμού της ακτής (η τελευταία στα τέλη του 2017 από τη WWF), αλλά εις μάτην.

Ας πετάξουμε, λοιπόν, με τα drones της Up Drones πάνω από την πιο βρώμικη παραλία της Ελλάδας κι ας σταθούν όλες αυτές οι πολύ άσχημες εικόνες αφορμή να ευαισθητοποιηθούμε για την προστασία του περιβάλλοντος όλοι μας.