Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σιθωνία

Gazzetta team
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σιθωνία
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, αλλά για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στην κοινότητα Σάρτη Χαλκιδικής όπου εχθές τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά που μαινόταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή.

«Aποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν και σήμερα κλειστά για να αποφευχθούν τυχόν αναπνευστικά προβλήματα στους μαθητές λόγω του πυκνού καπνού που είχε σκεπάσει επί ώρες την περιοχή», σχολίασε ο πρόεδρος της κοινότητας Σάρτης, Μιχάλης Σπανός.

«Πολλοί από τους κατοίκους οι οποίοι έφυγαν χθες από το χωριό φοβούμενοι την επέκταση της φωτιάς, έχουν επιστρέψει και πλέον έχουμε μια καλή εικόνα της κατάστασης» συμπλήρωσε ο κ.Σπανός.

Στην περιοχή ωστόσο εξακολουθούν να επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, 70 οχήματα της Πυροσβεστικής με 160 πυροσβέστες και πεζοπόρα τήματα.

Να σημειώσουμε πως ολόκληρη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες κι ευτυχώς είχαν σύμμαχο στην προσπάθειά τους τους ανέμους, των οποίων η ένταση είχε κοπάσει.

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή υπήρξε γιγαντιαία και στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης επιχείρησαν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Ακόμη, στην περιοχή έφτασαν τρία ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση, ενώ επιχείρησαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη CANADAIR, δυο ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας συμμετείχαν με μέσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Πηγή: reader.gr