Κανένας ρύπος πάνω από τα όρια στο πυρόπληκτο Μάτι

Gazzetta team
Κανένας ρύπος πάνω από τα όρια στο πυρόπληκτο Μάτι
Καμία υπέρβαση των ορίων των ρύπων στην ατμόσφαιρα στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής δεν διαπιστώθηκε σε μελέτη που διενεργήθηκε από το Αστεροσκοπείο.

Η μελέτη παραγγέλθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και διενεργήθηκε από το Αστεροσκοπείο με μετρήσεις της ποιότητας της ατμόσφαιρας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, επιλέχθηκαν σημεία εντός της πληγείσας από την πυρκαγιά περιοχής, με έμφαση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και κατοικήσιμες περιοχές με στόχο τη διερεύνηση της έκθεσης του πληθυσμού στις υφιστάμενες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Καταγράφηκαν τα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 του μαύρου άνθρακα ή αιθάλης, του μονοξειδίου του άνθρακα, των οξειδίων του αζώτου, του διοξειδίου του θείου και του όζοντος. Με βάση τις τιμές που προέκυψαν από τις μετρήσεις δεν παρουσιάστηκε καμία υπέρβαση των ορίων για τους θεσμοθετημένους πρωτογενείς ρύπους.

«Βάση της μελέτης της ποιότητας αέρα στις επιλεγμένες περιοχές στο Μάτι Ανατολικής Αττικής κρίνεται πως κατά την διάρκεια των δειγματοληψιών δεν παρουσιάσθηκε καμία υπέρβαση των ορίων για τους θεσμοθετημένους πρωτογενείς ρύπους», αναφέρει το Αστεροσκοπείο.

Πηγή: reader.gr