«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ

Gazzetta team
«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ
Περισσότεροι από 5000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί από την ΕΛΑΣ, για να τα μέτρα τάξης και ασφάλειας της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κυρίως για το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 του μήνα, κατά το οποίο ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην πόλη για την ομιλία του.

Ο χώρος πέριξ της Έκθεσης, αναμένεται να είναι σιδερόφρακτος, καθώς τα κιγκλιδώματα της Αστυνομίας, βρίσκονται στο χώρο και περιμένουν να τοποθετηθούν στην περίμετρό του, ώστε κανείς να μην καταφέρει να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την εκθεσιακό χώρο.

Σ' αυτό βέβαια θα συνδράμει και ιδιαίτερα ισχυρή αστυνομική δύναμη που θα τον περιφρουρεί. Ως τιμώμενη χώρα της έκθεσης, οι ΗΠΑ έχουν λάβει μέρος στον σχεδιασμό και το κλιμάκιο του FBI να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, προκειμένου να εποπτεύσει ο ίδιος τα μέτρα τάξης και ασφάλειας που έχουν εκπονηθεί για τις «επικίνδυνες» ημέρες. Προ ημερών είχε «ανέβει» ξανά στην πόλη, προκειμένου να συμμετάσχει σε συσκέψεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές.

Πηγή: reader.gr