Συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

Gazzetta team
Συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές
Συνελήφθη στο Ηράκλειο 53χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι όπου διαμένει.

Στην έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, φυσίγγια, 271 ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν την απαιτούμενη από τον νόμο ιατρική συνταγή και 18,3 γραμμάρια κάνναβης. Σήμερα ο 53χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 26 ετών και μία Ελληνίδα ηλικίας 35 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου.

Όταν οι δύο αλλοδαποί αποβιβάστηκαν από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο οδηγούμενο από την 35χρονη και μπήκαν σε σπίτι ιδιοκτησίας 43χρονου Έλληνα, άμεσα συνελήφθησαν - και σε έρευνα που ακολούθησε στους ίδιους και στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, μικροποσότητα ηρωίνης, 3 κινητά τηλέφωνα, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ρουμανίας, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και επιπλέον, κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ τα οποία είχαν αφαιρέσει από την οικία του 43χρονου.

Σε μεταγενέστερη έρευνα σε χώρους που διέμεναν οι δύο αλλοδαποί και η 35χρονη στα Χανιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, 3 χρυσές λίρες Αγγλίας, το χρηματικό ποσό των 865 ευρώ και μικροποσότητα ηρωίνης. Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα 28 έως 30.07.2018, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει ακόμα τέσσερις διαρρήξεις σε περιοχή των δήμων Ρεθύμνου και Αποκορώνου, όπου αφαίρεσαν από σπίτια, χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 35.000 ευρώ.

Μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων που βρέθηκαν στο χώρο όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, αναγνωρίστηκε από 41χρονη παθούσα και της αποδόθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, προέκυψε εμπλοκή του 34χρονου και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, ενώ όπως πρόκυψε, εκκρεμούσαν σε βάρος του, δύο δικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ληστείας, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ