Ιατροδικαστής: «Η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει»

Gazzetta team
Ιατροδικαστής: «Η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει»
Συγκλονισμένος από το μέγεθος της τραγωδίας και το μη αναμενόμενο της καταστροφής εμφανίστηκε ο Ιατροδικαστής Η. Μπογιώκας, σημειώνοντας ότι έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί 75 νεκροτομές στα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Ο κ. Μπογιώκας, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη διαδικασία, δήλωσε ότι τα περισσότερα θύματα απανθρακώθηκαν ενώ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι το αργότερο μέχρι το Σάββατο, όταν και θα ολοκληρωθούν οι νεκροψίες – νεκροτομές θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο τόνισε, ότι εάν βρεθούν άλλα πτώματα σε σπίτια που παραμένουν κλειδωμένα και δεν έχουν ερευνηθεί από τις Αρχές, η διαδικασία θα καθυστερήσει κι άλλο.

Τέλος, ο κ. Μπογιώκας είπε ότι παρά το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει και σε άλλες δύσκολες τέτοιες ιατροδικαστικές έρευνες, όπως σε εκείνες που ακολούθησαν τις τραγωδίες του Σάμινα και του Helios, αυτή είναι η δυσκολότερη όλων γιατί «μέσα σε λίγες ώρες -ίσως και ώρα- έχασαν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι απρόσμενα».

Πηγή: reader.gr