Μπόγρης και Σωκράτης δίνουν το παράδειγμα!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Μπόγρης και Σωκράτης δίνουν το παράδειγμα!
Ο Δήμος Μπουλούκος αποθεώνει τον Γιώργο Μπόγρη και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που αποδεικνύουν ότι η συμπαράσταση δεν προσφέρεται μόνο μέσω των Social Media.

Είναι γεγονός ότι η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για βοήθεια στους πυρόπληκτους και σε όσους ανθρώπους βιώνουν τραγωδίες, ήταν παραπάνω από συγκινητική!

Ο Ελληνας – για να μην γκρινιάζουμε μόνο για τα χαρακτηριστικά του Εθνους μας – έχει αποδείξει ότι έχει κοινωνικές ευαισθησίες και σε κάθε έκκληση για βοήθεια, θα δώσει αμέσως το «παρών», κάτι που έχει συμβεί στο προσφυγικό αλλά και σε κάθε εθνική τραγωδία.

Ευαισθητοποιημένος είναι και ο αθλητικός κόσμος όπως φάνηκε και από την πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης που στέλνονται από κάθε κατεύθυνση!

Ωστόσο, σημείο των καιρών αποτελεί και η ευρύτατη χρήση των Social Media τα οποία δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν υποκαταστήσει τις δράσεις αλληλεγγύης με τον κόσμο να περιορίζεται στα ποσταρίσματα και όχι σε βοήθεια στην πραγματική ζωή.

Εξαίρεση αποτελούν ο Γιώργος Μπόγρης και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο παίκτης μπάσκετ του Ολυμπιακού, παρότι είναι αρκετά παρεξηγημένος στους αντίπαλους οπαδούς και δεν ήταν λίγες οι φορές στη διάρκεια της χρονιάς, που έγινε αντικείμενο χλευασμού, έδειξε την ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα του. Πήγε στο Μάτι μεταφέροντας νερά, τρόφιμα και φάρμακα και βοήθησε επί πολλές ώρες τους συνανθρώπους μας, δίχως να το προβάλλει στα Socia Media.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που παρότι ζει εδώ και χρόνια μακριά από τη χώρα, αποδεικνύει ότι λατρεύει την πατρίδα του. Ολα τα έσοδα του μαγαζιού του στην Καλαμάτα για μία εβδομάδα, θα διατεθούν σε όσους έχουν ανάγκη, προσφέροντας και αυτός βοήθεια με τον τρόπο του!

Και οι δύο αποτελούν ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους. Καταρχήν για τους ανθρώπους που είναι προβεβλημένοι και κάθε τους κίνηση και ενέργεια, μπορεί να παρακινήσει ακόμα και χιλιάδες πολίτες. Επίσης για όσους έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και μπορούν να συνεισφέρουν, δίχως να τους λείψουν τα χρήματα αυτά.

Ωστόσο ο Σωκράτης και ο Μπόγρης δίνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι. Το δρόμο της έμπρακτης βοήθειας και αλληλεγγύης, με κάθε τρόπο και μέσο που είναι εφικτά. Και μπορεί να μην χρειάζονται πλέον νερά και τρόφιμα, αλλά κάθε άλλη εθελοντική βοήθεια, όπως αιμοδοσία, παροχή στέγης και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, είναι αναγκαία.

Η τραγωδία είναι εκεί έξω, αρκετά κοντά στο μισό πληθυσμό της Ελλάδας, στο Μάτι, τη Ραφήνα και την Κινέττα. Εκεί πρέπει να κατευθυνθεί και η συμπαράσταση μας και όχι μόνο στα Social Media...

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος