Συμμορία έκλεβε καταστήματα για να εφοδιάζει ψητοπωλείο

Gazzetta team
Συμμορία έκλεβε καταστήματα για να εφοδιάζει ψητοπωλείο
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό τον εφοδιασμό καταστήματος-ψητοπωλείου ιδιοκτησίας δύο εκ των κατηγορουμένων

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό τον εφοδιασμό καταστήματος-ψητοπωλείου, ιδιοκτησίας δύο εκ των κατηγορουμένων.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω έπειτα από παρακολούθηση, πρώτες πρωινές ώρες της 16-7-2018 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 37 ετών, την στιγμή που ξεφόρτωναν σε αποθήκη κλεμμένα εμφιαλωμένα νερά. Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον περασμένο Απρίλιο, είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν διαρρήξεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αφαιρώντας από το εσωτερικό τους τρόφιμα, είδη κάβας και διάφορα μηχανήματα-εξοπλισμό κουζίνας, με τα οποία εφοδίαζαν κατάστημα-ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας δύο εκ των κατηγορουμένων.

Από τον έλεγχο στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, στο κατάστημα που διατηρούσαν καθώς και σε παρακείμενο αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος μεταλλικών βαρελιών μπύρας, εμφιαλωμένα νερά, φιάλες αερίου, πιεστικά μηχανήματα νερού καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί ένδεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άνοιξη, Δροσιά, Κηφισιά, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Νέα Φιλαδέλφεια και Νίκαια).

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.