Κοινωνικό φροντιστήριο για οικονομικά αδύναμους μαθητές θα λειτουργήσει στα Χανιά

Gazzetta team
Κοινωνικό φροντιστήριο για οικονομικά αδύναμους μαθητές θα λειτουργήσει στα Χανιά
Δωρεάν μαθήματα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και φέτος 35 παιδιά, μαθητές της Γ' λυκείου, στα Χαινά, καθώς για έβδομη συνεχή χρονιά ο δήμος σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρούν στη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο, σκοπός του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» είναι η μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία ανάσα για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Δίνουμε ίσες ευκαιρίες στα παιδιά, προσπαθώντας να τα βοηθήσουμε να εισαχθούν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έχουμε μία αύξηση των θέσεων, περίπου στις 35, και τα παιδιά συμμετέχουν, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν ότι εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμα» επισήμανε, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη. Παράλληλα, υπογράμμισε την κατανόηση και την κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία που, όπως είπε, επιδεικνύουν για ακόμα μία φορά οι φροντιστές της πόλης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γεώργιος Καμπουράκης, ανέφερε ότι τα παιδιά που επιλέγονται για να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα συμμετέχουν ισότιμα με τα υπόλοιπα παιδιά. «Τα φροντιστήρια δεν έχουν καμία απολαβή από αυτήν τη δράση. Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να μην αποκλείονται παιδιά από την προσπάθεια που κάνουν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και στα ΑΤΕΙ» σημείωσε.

Όπως ανακοινώθηκε, οι εγγραφές για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» θα γίνονται από την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 έως τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA, από τις 9:00 έως τις 13:00 και στο τηλέφωνο 2821341693.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ