Ντροπιαστικά γυρίσματα στην Ακρόπολη από αργεντίνικο τηλεοπτικό σταθμό (vid)

Gazzetta team
Ντροπιαστικά γυρίσματα στην Ακρόπολη από αργεντίνικο τηλεοπτικό σταθμό (vid)
Αλγεινή εντύπωση και θυμό έχουν προκαλέσει οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στον Παρθενώνα κατά τη διάρκεια παράνομων γυρισμάτων από τηλεοπτικό κανάλι της Αργεντινής

Οι δύο συμμετέχοντες (ο παρουσιαστής κι η ελληνικής καταγωγής καλεσμένη του) αφού ανέβηκαν ανενόχλητοι στην Ακρόπολη, άρχισαν τα γυρίσματα της εκπομπής τους κανονικά, παρά το γεγονός ότι το αίτημά τους προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν είχε εγκριθεί.

Δυο καλές, μια ανάποδη, δυο καλές, μια ανάποδη! Η θεία Βίστα πλέκει το κασκόλ στο Μουντιάλ!

Οι δύο τους, στη συνέχεια, επιδόθηκαν σε αρκετές πράξεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα, με φόντο τον Παρθενώνα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανείς αρμόδιος δεν παρενέβη ώστε να σταματήσουν οι εξευτελιστικές εικόνες από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Οι δύο «ασέβαστοι» επισκέπτες της Ακρόπολης άρχισαν να επιδίδονται σε ενέργειες νηπιακής ηλικίας, μετρώντας τα δάχτυλα των ποδιών τους και κάνοντας κακόγουστα αστεία, ενώ η συνέχεια των γυρισμάτων δόθηκε στην Μύκονο, με ατάκες και σκηνές ανάλογου ύφους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 η εταιρία παραγωγής της εκπομπής είχε ζητήσει άδεια από το ΚΑΣ για να κάνει γυρίσματα στην Ακρόπολη από τις 14 Μαΐου, ενώ η απόφαση που βγήκε στις 25 Ιουνίου ήταν αρνητική.

«Από την εξέταση του φακέλου προέκυψε ότι δεν παρέχονται εγγυήσεις ότι η παραγωγή θα ανταποκρίνεται στην αξία και σοβαρότητα των μνημείων», είχε εκτιμήσει το ΚΑΣ.