Ομαλοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων

Gazzetta team
Ομαλοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων
Ομαλοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων με τη χρήση δύον νέων χώρων και του ΧΥΤΑ στη Φυλή


Αρχίζει να ομαλοποιείται η κατάσταση και να αποσυμπιέζεται η πρωτεύουσα από τους συσσωρευμένους όγκους των σκουπιδιών, από χθες το απόγευμα, με την μεταφορά και εναπόθεσή τους σε δύο νέες εγκαταστάσεις, στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής, ενώ επιτρέπεται και η είσοδος των οχημάτων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ).

Επίσης, απρόσκοπτα συνεχίζεται η αποκομιδή προς τον Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Σχιστό, όπως επίσης και στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης -Κομποστοποιήσης (ΕΜΑΚ).

«Η εναπόθεση των απορριμμάτων στις νέες εγκαταστάσεις μέχρι στιγμής γίνεται κυρίως από οχήματα -πρέσες», επισημαίνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Αφροδίτη Μπιζά, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της για την θετική εξέλιξη της κατάστασης.

Συγκρατημένα αισιόδοξη, περιορίστηκε να πει ότι αργότερα θα υπάρξουν καλύτερα νέα, ενώ σταδιακά και προοδευτικά αποκαθίσταται η λειτουργία του Συνδέσμου με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και σταθεροποίησης των ρηγμάτων του εδάφους.

«Από χθες το απόγευμα, που άνοιξαν οι δύο εγκαταστάσεις και ο ΧΥΤΑ», αναφέρει η κ. Μπιζά «σύμφωνα με τους υπολογισμούς καλύπτεται η ημερήσια απορροφητικότητα των απορριμμάτων καθώς από τους 4.700 τόνους ημερησίως στις δύο εγκαταστάσεις εναποτέθηκαν 3300 τ. και ακόμη 1000 τ. στον ΧΥΤΑ».

«Αυτή τη στιγμή δημιουργούμε αντιστηρίγματα στους δύο νέους χώρους που ανοίξαμε για την συντομότερη αποφόρτιση της πόλης», επισημαίνει η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της Διοίκησης αποτελεί η διασφάλιση των συνθηκών εργασίας και της υγείας των εργαζομένων στον χώρο. Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνει ότι η διοίκηση αντιλαμβάνεται πλήρως τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που εγκυμονεί η συσσώρευση και ακόμη περισσότερο η διασπορά, λόγω βροχής, των απορριμμάτων για αυτό και καταβάλλονται προσπάθειες υπέρ το δέον για το καλύτερο όλων.