Ο καιρός του τριημέρου

Gazzetta team
Ο καιρός του τριημέρου
Άστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τοπικές βροχές, καταιγίδες και ανέμους έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία πάντως θα είναι σε κανονικά για τη εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται:

Σάββατο 26 Μαΐου

Καιρός: στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 27 Μαΐου

Καιρός: στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Δευτέρα 28 Μαΐου

Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη και Τετάρτη 29 και 30 Μαΐου

Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πηγή: reader.gr