Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών

Gazzetta team
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών
Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας εμπορίας και διακίνησης κοκαϊνης.

Ισχυρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχαν οι ελληνικές αστυνομικές αρχές με την εξάρθρωση συμμορίας που είχε αναπτύξει δράση στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν χθες στην Αθήνα ηγετικό στέλεχος και δύο μέλη της συμμορίας και κατασχέθηκαν περισσότερα από 16 κιλά κoκαΐνης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στη Ν. Χαλκηδόνα Αττικής, 43χρονος αλλοδαπός να μεταφέρει με το αυτοκίνητο του είκοσι δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 16 κιλών, τα οποία είχε κρύψει στο εσωτερικό κενό χώρο των οπίσθιων τροχών και των πλαΐνών προφυλακτήρων του οχήματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 43χρονος είναι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής συμμορίας και εισήγαγε την ποσότητα κοκαΐνης, την οποία θα παρέδιδε στους δύο συλληφθέντες, Έλληνες υπηκόους μέλη της συμμορίας, με σκοπό τη διακίνηση της στην ελληνική επικράτεια.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.620 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το αυτοκίνητο.

Στην οργανωμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία D.E.A. Αθηνών και είχαν τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, λιμενικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ