6.000 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Gazzetta team
6.000 παραβάσεις σε μία εβδομάδα
Περισσότερες από 6.000 τροχονομικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα.

Το στοχευμένο πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων σε όλη την χώρα συνεχίζεται, ενώ την εβδομάδα 7-13 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 17.520 οχήματα, με προτεραιότητα στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και βεβαιώθηκαν συνολικά 6.101 παραβάσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα 717 συνεργεία Τροχαίας, που βεβαίωσαν τις περισσότερες τροχονομικές παραβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αττικής (635), στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (524), στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (498), της Πιερίας (376), της Ακαρνανίας (289) και της Κορινθίας (259).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια