Αυξάνονται τα «καραβάκια» του Θερμαϊκού

Gazzetta team
Αυξάνονται τα «καραβάκια» του Θερμαϊκού
Το «Ολυμπία» ναυπηγήθηκε στη Σαλαμίνα της Αττικής και αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια του «προς τα τέλη του Μαΐου, ίσως και νωρίτερα» εξηγεί ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρίας.

Με ένα τρίτο, νεότευκτο πλοίο, που μάλιστα ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σαλαμίνα της Αττικής θα λειτουργήσουν φέτος τα «Καραβάκια» στη Θεσσαλονίκη. Η χρήση του τρίτου σκάφους, που θα δύναται να ταξιδεύει με μεγαλύτερες ταχύτητες και έχει άλλες προδιαγραφές, καθιστά δυνατή πλέον και τη στάση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη.

«Το νέο σκάφος (σ.σ που θα ενσωματωθεί στο στόλο) μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε για πρώτη φορά και την ακτή της Αγίας Τριάδας κάτι που έχει να συμβεί περίπου 40 χρόνια» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κοινοπραξίας "Karavakia Thessaloniki Waterbus", που λειτουργεί τα σκάφη της θαλάσσιας συγκοινωνίας τη φετινή περίοδο, Νίκος Τσαμασλής.

Την ίδια ώρα, η περίοδος του 2018, η πέμπτη περίοδος στην οποία θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο μέσο συγκοινωνίας, θα είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του 2017 αφού τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τον Μάιο.

«Ξεκινάμε τον μήνα Μάιο με τον γνωστό σε όλους 'Κωσταντή', αυτό όμως που συμβαίνει για πρώτη φορά είναι η δρομολόγηση ενός νέου, υπερσύγχρονου ταχύπλοου σκάφους, του 'Ολυμπία', το οποίο με μήκος 23μιση μέτρα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 170 ατόμων" εξηγεί ο κ. Τσαμασλής, σημειώνοντας πως το νέο σκάφος θα είναι μεν ταχύτερο και διαφορετικής σχεδίασης αλλά θα διατηρεί και την περιηγητική του λειτουργία. Αν και διαθέτει δύο κινητήρες "με συνολική ισχύ 1078 ίππους κάτι που το κατατάσσει στα ταχύτερα της κατηγορίας του" δεν θα ταξιδεύει με μέγιστες ταχύτητες ώστε να λειτουργεί και ως εμπειρία με ήπιο χαρακτήρα, αφού στόχος της κοινοπραξίας παραμένει "οι επισκέπτες και οι επιβάτες να απολαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης από τη θάλασσα όσο περισσότερο μπορούν στα καραβάκια».

Το «Ολυμπία» ναυπηγήθηκε στη Σαλαμίνα της Αττικής και αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια του «προς τα τέλη του Μαΐου, ίσως και νωρίτερα» εξηγεί ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρίας.

Με την ενσωμάτωση στα δρομολόγια του τρίτου σκάφος που θα προστεθεί στο δυναμικό της εταιρίας δίπλα στον «Κωσταντή» και το σκάφος «Άγιος Γεώργιος», η κοινοπραξία «Karavakia Thessaloniki Waterbus» ευελπιστεί να αναβαθμίσει τις εν πλω υπηρεσίες της για τι φετινή σεζόν. Η αφετηρία παραμένει στην 1η Προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ενώ πέρα από την προσθήκη της Αγίας Τριάδας, ίδιες με την προηγούμενη περίοδο λειτουργίας παραμένουν οι στάσεις με την πρώτη να γίνεται στον Λευκό Πύργο και τις έτερες να είναι εκείνες στις ακτές της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας.

Καθημερινά θα εκτελούνται πέντε δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη όπως και πέντε από τις περιοχές της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας. Το κόστος του εισιτηρίου τέλος παραμένει ίδιο με την περίοδο του 2017 στα 3.5 ευρώ το κανονικό και στα 2.5 το μειωμένο.