Στην Θεσσαλονίκη μειώθηκαν 50% τα τροχαία

Gazzetta team
Στην Θεσσαλονίκη μειώθηκαν 50% τα τροχαία
Μείωση 50% στα θανατηφόρα τροχαία τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, σε σχέση με πέρυσι.

Μείωση 50% στα τροχαία δυστυχήματα και κατά περίπου 55% στα ελαφρά ατυχήματα, καταγράφηκε τις ημέρες των εορτών του Πάσχα (από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα 9/4) στο νομό Θεσσαλονίκης, σε σχέση με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με όσα επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", η αστυνομική υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο νομό Θεσσαλονίκης, από Μ. Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, σημειώθηκε ένα θανατηφόρο τροχαίο (τη Μ. Πέμπτη) και για το σύνολο της προαναφερθείσας περιόδου, σημειώθηκαν 11 ελαφρά τροχαία ατυχήματα.

Αναφερόμενη στην κίνηση των οχημάτων και την έξοδο των εκδρομέων, η κ. Παπαγεωργοπούλου σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως η μεγαλύτερη κίνηση καταγράφηκε τη Δευτέρα του Πάσχα, όπου, όπως είπε, "είχαμε τον μεγαλύτερο όγκο εισερχομένων και εξερχομένων οχημάτων από τα διόδια των Μαλγάρων".

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Παπαγεωργοπούλου, από τις 4 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ, οι μπάρες των διοδίων άνοιξαν 18 φορές, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των εκδρομέων.