Καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών σε βρεφικό σταθμό

Gazzetta team
Καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών σε βρεφικό σταθμό
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών σε παιδικό σταθμό του Ασπρόπυργου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την ιστοσελίδα ΓΟΝΕΙΣ, πρώην εργαζόμενη στο βρεφικό σταθμό, κατήγγειλε ότι όταν μίλησε για την κακομεταχείριση «την έβγαλαν τρελή».

«Έκανα την πρακτική μου εκεί και δεν άντεχα αυτά που έβλεπα. Μίλησα και με έβγαλαν τρελή, επισκέφθηκα τον δήμαρχο μίλησα μαζί του αλλά δεν έδωσε σημασία» ανέφερε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σελίδα ΓΟΝΕΙΣ, είχε ενημερωθεί και ο πρώην πρόεδρος ΚΕΔΑ Ασπροπύργου, αλλά φέρεται να μην δεν έπραξε τίποτα.

«Έκαναν άσχημα πράγματα, σκέπαζαν τα μωρά με μαξιλάρια όταν έκλαιγαν, τα τραβούσαν από τα ρούχα, τα πέταγαν κάτω και τα χτυπουσαν. Όταν εργαζόμουν εκεί ξέρω ότι πολλά παιδάκια μίλησαν στους γονείς τους κάποιοι πίστεψαν τα γεγονότα κάποιοι αγνόησαν», ανέφερε η πρώην εργαζόμενη.

Με βάση τις μαρτυρίες του προσωπικού, η δράση των τριών υπευθύνων του βρεφικού σταθμού, δεν σταματούσε μόνο στις κακοποιήσεις .

«Λάτρεις του καλού καφέ καθημερινά άφηναν τα παιδιά και επισκέπτονταν πότε το φούρνο και πότε τις καφετέριες του Ασπροπύργου για να απολαύσουν τον πρωινό καφέ τους. Όσο οι 3 χαλάρωναν 30 με 40 παιδάκια βρίσκονταν στον βρεφικό με μία κοπέλα και μάλιστα πρακτική.

Έχω να πω πολλά… Με άφηναν αρκετή ώρα μόνη μου σε ολόκληρο τμήμα και πήγαιναν πότε στο φούρνο πότε σε καφετέριες να πάρουν καφέδες, κι εγω μόνη μου με 40 παιδιά», υποστήριξε η πρώην εργαζόμενη.

Μητέρα παιδιού υποστήριξε μιλώντας στο ΓΟΝΕΙΣ: «Πήγα την κόρη μου στο αποκριάτικο πάρτι του βρεφικού σταθμού και όταν την παρέλαβε η μητέρα μου είχε μελανιασμένη μύτη. Το παιδί ήταν πολύ χτυπημένο. Η μητέρα μου ρώτησε την δασκάλα Αργυρώ Σαμπάνη τι συνέβη και η απάντηση που πήρε ήταν ότι έτσι φέρατε το παιδί. Χτυπημένο!»,


Πηγή: reader.gr