Κλειστά σχολεία σε Λαγκαδά και Χαλκιδική λόγω χιονιά

Gazzetta team
Κλειστά σχολεία σε Λαγκαδά και Χαλκιδική λόγω χιονιά
Στα λευκά ντύθηκαν από τα ξημερώματα περιοχές όπως ο Χορτιάτης, το Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι και ο Λαγκαδάς στη Θεσσαλονίκη. Οι νιφάδες χιονιού που έπεσαν στα ορεινά της πόλης έθεσαν άμεσα σε επιφυλακή τις δημοτικές αρχές.

Δέκα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, με σαράντα υπαλλήλους, βρέθηκαν από τις 3:30 τα ξημερώματα στους δρόμους προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τη χιονόπτωση.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τα συνεργεία του δήμου τέθηκαν σε επιφυλακή με τις πρώτες νιφάδες χιονιού που έπεσαν σε Χορτιάτη, Φίλυρο και Ασβεστοχώρι, ενώ τα σχολεία λειτουργούν από το πρωί όλα κανονικά.

Αντίθετα, προβλήματα σημειώνονται στο δήμο Λαγκαδά λόγω των καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα, στις δημοτικές ενότητες Βερτίσκου και Σοχού τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, κλειστά εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και της γενικευμένης διακοπής ρεύματος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Καραγιάννη, στις δημοτικές ενότητες Βερτίσκου και Σοχού σημειώθηκε γενικευμένο μπλακ άουτ και σε συνδυασμό με τη χιονόπτωση αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών να μη λειτουργήσουν τα σχολεία.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία και στον δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, λόγω χιονόπτωσης. Με απόφαση της διοίκησης του δήμου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Στάγειρα, Στρατονίκη, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Αρναία, Μεγάλη Παναγιά, Βαρβάρα και Στανό.

Η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ήταν 5 βαθμοί Κελσίου ωστόσο το κρύο είναι αισθητό καθώς συνδυάζεται με βόρειους ανέμους.

Το θερμόμετρο στη Φλώρινα νωρίς το πρωί έδειξε μηδέν βαθμούς Κελσίου, στην Καστοριά ο υδράργυρος έπεσε στους 2, στην Κοζάνη στους 3 και στις Σέρρες στους 5 βαθμούς. Χιονίζει επίσης σε περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και στα ορεινά των Σερρών.