Νέα αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 40.200 μέσα σε ένα μήνα

Gazzetta team
Νέα αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 40.200 μέσα σε ένα μήνα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Αύξηση σημείωσε ο αριθμός των ανέργων μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν σχεδόν το 50% των εγγεγραμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Αύξηση 4,88% παρουσίασε η εγγεγραμμένη ανεργία τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, πρακτικά αυτό σημαίνει πως αυξήθηκε κατά 40.261 ο αριθμός των ανέργων.

Συγκεκριμένα, συνολικά οι άνεργοι τον Νοέμβριο ήταν 864.778 έναντι 824.517 τον Οκτώβριο. Από αυτούς 495.195 (ποσοστό 57,26%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 369.583 (ποσοστό 42,74%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στις γυναίκες, περίπου 63%, ενώ ίδιο ποσοστό καταγράφεται σε όσους είναι μεταξύ 30-54 ετών. Επίσης, περίπου το 78% είναι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το 91% είναι Έλληνες.

 

Όσον αφορά τους λοιπούς εγγεγραμμένους (που δεν αναζητούν εργασία), τον Νοέμβριο ήταν περισσότεροι κατά 44,83% σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα οι επιδοτούμενοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 26,59% και ανήλθαν συνολικά στα 123.132 άτομα.

Πηγή: reader.gr