Η Μόσχα απειλεί το twitter

Gazzetta team
Η Μόσχα απειλεί το twitter
H Mόσχα υπόσχεται αντίποινα στο Twitter, αφού απαγόρευσε σε δύο μεγάλα ρωσικά κρατικά διεθνή μέση ενημέρωσης να αγοράζουν διαφημιστικό του χώρο.

«Επιθετική ενέργεια» χαρακτήρισε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών την απόφαση του twitter να απαγορεύσει τις διαφημιστικές καταχωρήσεις από λογαριασμούς του Russia Today και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik και προσέθεσε πως θα υπάρξουν αντίποινα.

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να εμποδίσει τις δράσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και είναι αποτέλεσμα της πίεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

«Θεωρούμε αυτή την απόφαση μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις του Russia Today, και είναι ένα αποτέλεσμα της πίεσης των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και μέρους της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν, ασφαλώς, αντίποινα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζαχάροβα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τo Twitter απαγόρευσε στα δύο μεγαλύτερα ρωσικά κρατικά διεθνή μέση ενημέρωσης, RT και Sputnik να αγοράζουν διαφημιστικό του χώρο, λόγω της φερόμενης ως ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Η απαγόρευση στη διαφήμιση του Russia Today (RT) και του Sputnik και όλων των συνδεόμενων με αυτά λογαριασμών ενεργοποιήθηκε «άμεσα», χωρίς μεταβατική περίοδο.

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν τα δύο μέσα εντελώς ελεγχόμενα από το Κρεμλίνο και μέσα κρατικής ρωσικής προπαγάνδας.

Η Ρωσία, επισήμως, έχει αρνηθεί κάθε προσπάθεια να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ, αν και κατηγορείται ευρέως ότι άσκησε επιρροή με στόχο την εκλογή του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, νυν προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: insider.gr