+slo-gun

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

Ο Χρήστος Κιούσης προσπαθεί να αποτυπώσει ένα οποιοδήποτε “γελαστό απόγευμα” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μια οποιαδήποτε καλοκαιρινή μέρα σε ένα ό,τι να 'ναι ελληνικό κράτος.

Περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το ολίγον τι παλαιάς κοπής μπαλκονάτο σύνθημα, τώρα που πανηγυρίζουμε για την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού, εμείς το υπερήφανο γένος των Ελλήνων πρέπει να ξαναπάρουμε την Πατρίδα στα χέρια μας και ως ο γνήσιος περιούσιος λαός, να ανακτήσουμε τα σκήπτρα ιδιοκτησίας της εκπληκτικής αυτής χώρας, που βέβαια τελευταία φορά που κοίταξα, εμείς καταστρέψαμε.

 

Περπατώντας μια οποιαδήποτε μέρα, ένα γελαστό απόγευμα στο κέντρο της Συμβασιλεύουσας Θεσσαλονίκης κι ανεβαίνοντας την Πλατεία Αριστοτέλους, αφού έχω αποφύγει με urban μαεστρία τις λαμαρίνες των έργων του Μετρό, που βασανίζουν επί δεκαετίες την πόλη, ακούω συγκινημένος τις ιαχές των Συνελλήνων από το πάνω μέρος της πλατείας, να δονούν την ατμόσφαιρα: “στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια”. Εθνική υπερηφάνεια κι αντριοσύνη κατακλύζουν τα ελληνικότατα κύταρά μου, τη στιγμή που μια Porsche Panamera με σκοπιανά νούμερα και το χαρακτηριστικό ΜΚ ξεπαρκάρει νευρικά μπροστά από γνωστή ψαροταβέρνα της οδού Ερμού και κινδυνεύω να με κόψει στα δυο κάνοντας με το πρώτο άμαχο θύμα του επερχόμενου πολέμου.

 

Το παραλίγο φονικό ξεπαρκάρισμα ακολουθεί ο αλαλάζων ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας, που βλέπει να απομακρύνεται ένας 300άρης λογαριασμός και παρότι ξεκάθαρα Έλληνας στο γένος παρακαλά τους Σκοπιανούς να μείνουν, να μην φοβούνται, να μην εγκαταλείπουν το καλοστρωμένο τραπέζι, που θα συντελούσε αποφασιστικά στον απαραίτητο τζίρο της ημέρας. “Τι θα γίνει ρε Χρήστο μ' αυτούς τους μαλάκες κάθε απόγευμα; Μας έχουν κλείσει το σπίτι. Το πρωί έχουμε στην πλατεία τους ψεκασμένους του Σώρρα, κάθε απόγευμα έχουμε συλλαλητήριο, εγώ που στο διάολο να πάω το μαγαζί μου;” Ήθελα προς στιγμήν, να του υποδείξω τον προορισμό της Χαλκιδικής, όπου παρεπιδημεί φύλο Ελλήνων φιλικότερο προς τους εκ Σκοπίων γείτονες και περισσότερο ταλαντούχο στην εξωτερική πολιτική αλλά σκέφτηκα, ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να του το προτείνω εξαιτίας της ταραχής του.

 

Απομακρυνόμενος από το σημείο οι ιαχές άρχισαν να ψέλνουν ένα διαφορετικό σύνθημα από το ντου στα Σκόπια με τα όπλα. “Μπουτάρη μπινέ πουτάνας γιε” στο κέντρο της Συμπρωτεύουσας που εξέλεξε τον Γιάννη Μπουτάρη δήμαρχό της; Ουάου αυτό μάλλον θα εδράζεται στην ελληνική δημοκρατία που εφηύραμε, διαμοιράσαμε και μετά εμποτίσαμε με μπόλικη ασυδοσία και οχλοκρατία, έτσι για να διαφέρουμε κάπου ως περιούσιος λαός ρε αδερφέ. Ο Γιάννης Μπουτάρης συμπαθής ή αντιπαθής σε μένα δεν έχει σημασία, όταν ήταν μικρός, μάλλον ήθελε να γίνει αλεξικέραυνο. Το τραβούσε ο οργανισμός του ρε παιδί μου όλο αυτό το αμάλγαμα ηλεκτρικής εκκένωσης και φασίζουσας επιθετικότητας και αποφάσισε ο Χριστιανός πρώτον να μετακομίσει απέναντι από τον Άνθιμο και δεύτερον να πετάει και κανένα προκλητικό τσιτάτο, όταν διαισθανόταν, ότι ηρεμεί η ατμόσφαιρα και περνάει στη λήθη. Κυρ Γιάννη πολύ λυπάμαι γι αυτά που ακούει η μανούλα σου, στο ομολογώ.

 

Μια μικρή ίσως ασήμαντη λεπτομέρεια που ξέχασα να σας παραθέσω, είναι ότι όλες οι παραπάνω αυθόρμητες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, το οποίο για τη διαφορετικότητα του πράγματος δεν εδρεύει πλησίον του Λευκού Πύργου αλλά επί της Πλατείας Αριστοτέλους. Έτσι οι φωνασκούντες οπαδοί του Σώρρα, οι κραυγάζοντες υπέρ του πολέμου, οι υβρίζοντες τον Δήμαρχο της πόλης μαζί με τους Πακιστανούς και άλλους που διαχειρίζονται το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού αποτελούν ένα ευχάριστο και μη πληκτικό θέαμα για τους διορισμένους στο συγκεκριμένο Α.Τ. αστυνομικούς. Προφανώς ένας αστυνομικός δε θα πάρει και δεν πρέπει να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία μόνος του αλλά οι Αρχές της πόλης και η ηγεσία της αστυνομίας; Θα καταλάβουν άραγε κάποτε ότι πρώτες η ανομία και η ανασφάλεια εκτρέφουν την ξενοφοβία;

 

Για να προσγειωθώ ο αιθεροβάμων στον τίτλο του άρθρου, ναι η Ελλάδα πρέπει να ανήκει στους Έλληνες. Πρέπει μόνο Έλληνες να διοργανώνουν συλλαλητήρια καταλερώνοντας το κέντρο της πόλης τους, γιατί αν διαδήλωναν Ιάπωνες, ήταν ικανοί να μαζεύουν μετά και τα σκουπίδια τους, όπως έκαναν στις κερκίδες του Μουντιάλ. Μόνο Έλληνες πρέπει να σκοτώνονται και να σκοτώνουν στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους οδηγώντας χωρίς ζώνη ασφαλείας και με τα μωρά στην αγκαλιά της μάνας σαν αερόσακους. Μόνο Έλληνες πρέπει να κάνουν τρικάβαλα μπαμπάς μαμά παιδί χωρίς κράνος και να σε μπουτζώνουν όλοι μαζί, οικογενειακά, όταν τους κάνεις παρατήρηση. Μόνο Έλληνες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αφήνουν μπουρδέλο όποιο σημείο από παραλία μέχρι κεντρική πλατεία έχει την ατυχία, να τους υποδέχεται μαζικά. Οι ίδιοι Έλληνες λογικά θα πάνε να ψηφίσουν αντιδραστικά κι αντισυστημικά τον κάθε τσαρλατάνο τηλεπροφήτη, που πουλάει σπιρουλίνες και φυτικά σκευάσματα δια πάσαν νόσον και κάθε μαλακίαν πλην της ελληνικής μαλακίας βεβαίως βεβαίως.

 

Α και μην ξεχάσω, εννοείται ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική με μοναδική εξαίρεση ανεκτικότητας την Χαλκιδική, όπου είναι τοις πάσι γνωστό, ότι το ΜΚ στις πινακίδες των σκοπιανών αυτοκινήτων σημαίνει Μετρητά Κουβαλάω κι όχι Makedonia ή κάτι άλλο ανθελληνικό.

Best of internet