Κι αν είσαι απλά ο εαυτός σου; Τι έγινε;

Στέλλα Παπαδοπούλου
Κι αν είσαι απλά ο εαυτός σου; Τι έγινε;
Mέσα στο ρετούς και το δήθεν εμφανίστηκε μία «καναλάρχισσα» για να μας θυμίσει πως είναι οκ να είσαι κουλ κι ακομπλεξάριστος με τον εαυτό σου.

Πριν από λίγες μέρες έκλεισα επτά χρόνια στο gazzetta.gr. Ναι, ένα κορίτσι με 20+ αγόρια στο γραφείο. Αν είναι δύσκολη η «συγκατοίκηση» μαζί τους; ΝΑΙ. Όσο πιο απλό είναι να εργαστείς με ένα αγόρι, άλλο τόσο δύσκολο είναι!

Γενικά είμαι άνετο άτομο που δέχεται την πλάκα, αλλά σκέψου τώρα να δέχεσαι κριτική - ναι, καλοπροαίρετη - σχεδόν καθημερινά για τα κιλά ή τα ρούχα σου και πάντα να πρέπει μπεις σε μία σύγκριση! Τη στιγμή που σε ένα ανδρικό site όλοι θα έχουν μία καλή κουβέντα για την... ωραία που θα περάσει από το γραφείο ή που θα κάνει ζουμ η κάμερα στην κερκίδα.

Καλώς ή κακώς όλα αυτά μένουν στο μυαλό σου κι η αλήθεια είναι πως συμβιβάστηκα πολύ δύσκολα με αυτόν. Ίσως άργησα αρκετά.

Γιατί άρχισα να μιλάω για τον εαυτό μου; Αρχικά, γιατί σκέφτηκα πως δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτόν τον κόσμο που είχα πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Έπειτα, μέσα σε όλο αυτό το δήθεν της ελληνικής showbiz... έπεσα σε κάτι που ξεχωρίζει και στάθηκε η αφορμή γι' αυτό το κείμενο.

Τις προάλλες χάζευα στο YouTube το κανάλι της Σίσσυς Χριστίδου. Μία γυναίκα που σίγουρα άφησε τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και πάντα μου άρεσε γι' αυτό το cool που έβγαζε.

Εντάξει, δεν θα πω ψέματα στην αρχή είπα: Ακόμα μία τύπισσα που ανακάλυψε το YouTube και θα μας... πρήξει με προϊόντα που διαφημίζει. Δεύτερη σκέψη: Ζωή δεν έχω ας δω τι έχει να μας πει πριν την «τσουβαλιάσω». Τρίτη σκέψη: Πόσο άδικη μπορεί να ήμουν;

Γιατί πολύ απλά είδα μία τύπισσα τελείως ακομπλεξάριστη! Βγαίνει άνετη μπροστά στην κάμερά της χωρίς ίχνος μακιγιάζ ή πρησμένη από τον ύπνο, πάντα με τις χαριτωμένες ψεύτικες βλεφαρίδες της και με ένα τεράστιο χαμόγελο. Είδα μία μητέρα δύο παιδιών που κάνει πλάκα με τα κιλά της (που πήρε έπειτα από μία άτυχη εγκυμοσύνη). Μάλιστα, μέχρι που αυτοσαρκάζεται που είναι εκτός τηλεόρασης κι ονόμασε το κανάλι της: «καναλάρχισσα». Είδα απλά έναν όμορφο άνθρωπο!

Και πραγματικά θυμήθηκα ξανά κάτι τόσο απλό που θα ήθελα να το είχα μάθει πιο νωρίς: Απλά πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου για να συμβιβαστείς με αυτόν. Η κακία του άλλου πάντα θα είναι εκεί. Γιατί ν' αφήνεις ένα κακιασμένο σχόλιο να σου ρίξει τόσο την ψυχολογία;

Την ώρα που εκεί έξω υπάρχουν γυναίκες με αναλογίες μοντέλου ή που έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά και παρόλα αυτά κάνουν ρετούς και προβάλλονται μανιωδώς από τα Μέσα, μήπως άτομα σαν τη Σίσσυ είναι τα σωστά πρότυπα; Όχι, τόσο γι' αυτά που λένε μπροστά από μία κάμερα, αλλά περισσότερο για το αληθινό που μας προβάλουν και λείπει στις μέρες μας.

Ακόμα κι η ακομπλεξάριστη Μαρία Κορινθίου, που είναι πόθος για πολλούς άνδρες, έκανε μία φωτογράφιση με ρετούς και στην τελική αποφάσισε να ανεβάσει την φωτογραφία αρετουσάριστη. Μήπως επειδή εκτός από τα κακόβουλα σχόλια που άκουσε, έτσι ένιωσε περισσότερο ο εαυτό της;

«Το σημαντικό είναι να αγαπάμε το σώμα μας και να είμαστε καλά, όχι να είμαστε καλά όπως μας θέλουν οι άλλοι»... έτσι έκλεισε το τελευταίο της βίντεο η Σίσσυ.

ΥΓ. Παρακολουθώ αρκετό YouTube κι έχω βρει πολλά ακομπλεξάριστα κι αληθινά άτομα εκεί, ίσως γι' αυτό άλλωστε έχω επιλέξει να έχω πάντα κλειστή την τηλεόραση στο σαλόνι μου.