Ρολόι της Αποκάλυψης: Για πρώτη φορά είμαστε στα 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του κόσμου! (pics & vid)

Gazzetta team
Ρολόι της Αποκάλυψης: Για πρώτη φορά είμαστε στα 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του κόσμου! (pics & vid)
Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν πως οι δείκτες στο περίφημο Ρολόι της Αποκάλυψης «δείχνουν» πια 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του κόσμου, πιο κοντά από ποτέ άλλοτε!

Κάθε χρόνο από το 1947 η επιστημονική κοινότητα χρησιμοποιεί το περίφημο «Ρολόι της Αποκάλυψης» (Doomsday Clock), προκειμένου να προειδοποιήσει για κινδύνους, σχηματικά πάντα, που απειλούν την ανθρωπότητα με αφανισμό.

Ουσιαστικά, το Ρολόι μάς δείχνει πόσο κοντά στο τέλος έχουμε φτάσει. Όπου τέλος, βάλτε τα μεσάνυχτα.

Φέτος, λοιπόν, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες το απόγευμα της Πέμπτης, η... ώρα δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα και την ολική καταστροφή, πιο κοντά, δηλαδή, από ποτέ!

Μέχρι πέρυσι, να σημειώσουμε, ο δείκτης ήταν στα δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, «ισοφαρίζοντας» το «ρεκόρ» του 1953, με τις ΗΠΑ, λίγους μήνες νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 1952, να δοκιμάζει πυρηνικά όπλα στον Ειρηνικό και ολόκληρο τον κόσμο να τρέμει στη σκέψη ενός πυρηνικού πολέμου.

Φτάσαμε, ωστόσο, πλέον, να ξεπεράσουμε ακόμη και αυτό!

Οι επιστήμονες, δε, που αποφάσισαν να γυρίσουν εκεί τους δείκτες του Ρολογιού της Αποκάλυψης, θέλουν με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσουν τους υπαρκτούς κινδύνους, που απειλούν την ανθρωπότητα και οι οποίοι απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Εξηγώντας την απόφαση της επιτροπής, η πρόεδρός της, Ρέιτσελ Μπρόνσον, είπε: «Δύο είναι οι μείζονες απειλές για την ανθρωπότητα, ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου και η κλιματική αλλαγή. Οι πολιτικές ηγεσίες δεν δρουν αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή τους. Αλλά τώρα είναι ώρα».

Μάλιστα, η Μπρόνσον υπογράμμισε ότι αν οι ηγέτες δεν κάνουν τίποτα, οι πολίτες θα πρέπει να αντιδράσουν όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ και να φωνάξουν «Πώς τολμάτε;».

Η καλύτερη χρονιά σε ό,τι έχει να κάνει με το Ρολόι της Αποκάλυψης ήταν το 1995, στα 14 λεπτά, τότε, πριν τα μεσάνυχτα...