Συρία: Μαίνονται οι μάχες, σκοτώθηκαν 75 Τούρκοι στρατιώτες

Gazzetta team
Συρία: Μαίνονται οι μάχες, σκοτώθηκαν 75 Τούρκοι στρατιώτες
Όπως μεταδίδουν κουρδικά ΜΜΕ, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηρίζουν ότι σκότωσαν 75 Τούρκους στρατιώτες και κατέστρεψαν επτά άρματα μάχης στις σκληρές μάχες που γίνονται στην πόλη Ρας αλ Άιν.

Συνεχίζονται για πέμπτη μέρα οι αιματηρές συγκρούσεις στην Συρία ανάμεσα στην Τουρκία και την Αραβοκουρδική συμμαχία στο πλαίσιο της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat, άλλοι 19 Tούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή των SDF.

Το Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διαβεβαίωσε ότι ο τουρκικός στρατός με την υποστήριξη μελών του Εθνικού Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, κυρίευσαν την Ρας αλ Άιν, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας που άρχισαν την Τετάρτη.

Όμως σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς κι έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται μέσα στην πόλη, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απλώς μπήκαν σε αυτήν, δεν την έχουν καταλάβει ακόμη, κι οι εχθροπραξίες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης έφθασε τους 38, κατά την ίδια πηγή, που κάνει επίσης λόγο για 81 νεκρούς Κούρδους πολιτοφύλακες.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε από την πλευρά του το βράδυ του Σαββάτου ότι οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει 415 Kούρδους μαχητές.

Εξάλλου η Αραβοκουρδική συμμαχία με βασική συνιστώσα την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, απηύθυναν έκκληση στην Ουάσινγκτον να «κλείσει τον εναέριο χώρο» στα τουρκικά αεροσκάφη. Οι Κούρδοι, που έκαναν λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά», κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι τους «εγκατέλειψαν», αποσύροντας τους στρατιωτικούς τους από τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας στις οποίες εισέβαλε κατόπιν ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντικαθεστωτικοί του ΕΣΣ που τον υποστηρίζουν.

Πηγή: reader.gr