Φοιτητές προσπάθησαν να χακάρουν τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ

Gazzetta team
Φοιτητές προσπάθησαν να χακάρουν τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ
Αντιμετωπίζουν έως και δυο χρόνια φυλάκιση.

Δύο φοιτητές κολεγίου προσπάθησαν να χακάρους τις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε η CyberScoop.

Ο Andrew Harris, 24 ετών, και ο Justin Hiemstra, 22 ετών, προσπάθησαν να εισάγουν τα οικονομικά αρχεία του προέδρου μέσω μιας δωρεάν αίτησης, για ομοσπονδιακή βοήθεια φοιτητών (FAFSA).

Και οι δύο άνδρες έχουν παραδεχθεί ότι είναι ένοχοι για δύο κατηγορίες, για την παραβίαση του νόμου περί απάτης και την εκμετάλλευση υπολογιστών και αντιμετωπίζουν έως και δύο χρόνια φυλάκιση.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Το 2016, ο Τραμπ αρνήθηκε να δώσει στο φως τις φορολογικές δηλώσεις του, όπως κάνουν οι περισσότεροι υποψήφιοι.

Οι φορολογικές δηλώσεις έγιναν αντικείμενο συζήτησης για φιλελεύθερους ακτιβιστές τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέμα έντονης αναφοράς από τους New York Times και άλλες δημοσιεύσεις.

Σχεδόν την ίδια εποχή, ο Harris, τότε φοιτητής στο Κολλέγιο του Haverford στην Πενσυλβανία, συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να έχει πρόσβαση συμπληρώνοντας μια ψεύτικη αίτηση FAFSA. Η εφαρμογή FAFSA χρησιμοποιεί φορολογικές πληροφορίες για τον υπολογισμό των φοιτητικών δανείων - επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να εισάγουν αρχειοθετήσεις απευθείας από το IRS, εφόσον διαθέτουν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και άλλες προσωπικές πληροφορίες ταυτότητας. Ο Χάρις ήξερε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του προέδρου, καθώς είχε ήδη διαρρεύσει.

Ο Χάρις πήγε στη συνέχεια στον Hiemstra και μαζί κατέστρωσαν ένα σχέδιο για να πάρουν τα φορολογικά δελτία του Τραμπ και να τα διαρρεύσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στις 2 Νοεμβρίου 2016, πήγαν στο εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών στην πανεπιστημιούπολη και προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό FAFSA για ένα μέλος της οικογένειας Τραμπ. Όταν συνειδητοποίησαν ότι ένας λογαριασμός υπήρχε ήδη, επανέφεραν τον κωδικό πρόσβασης απαντώντας σε ερωτήσεις ασφαλείας. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του Τραμπ αλλά απέτυχαν.

Η ημερομηνία καταδίκης του Harris έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου. Οι δικηγόροι του σχεδιάζουν να ζητήσουν μια πιο επιεική ποινή, καθώς αυτό είναι το πρώτο αδίκημά του.