Ατρόμητος 75χρονος κλώτσησε αλιγάτορα στο πρόσωπο για να σώσει τον σκύλο του

Gazzetta team
Ατρόμητος 75χρονος κλώτσησε αλιγάτορα στο πρόσωπο για να σώσει τον σκύλο του
Οι αλλεπάλληλες κλωτσιές στο κεφάλι του αλιγάτορα έσωσαν τη ζωή του σκυλιού που είχε παγιδευτεί στα σαγόνια του ερπετού!

Πολλά αποθέματα κουράγιου, θάρρους κι αποφασιστικότητας φαίνεται πως διαθέτει ένας 75χρονος άντρας από την Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος δεν δίστασε να αναμετρηθεί με έναν αλιγάτορα μήκους 2,5 μέτρων, όταν ο τελευταίος άρπαξε στα σαγόνια του το golden retriever, που είχε βγάλει βόλτα, κοντά σε έναν αποταμιευτήρα νερού πολύ κοντά στο σπίτι του.

Ο ηλικιωμένος άντρας βρισκόταν μόνος μαζί με το επτά ετών σκυλί του, όταν το ερπετό βγήκε ξαφνικά από τον νερόλακκο που βρισκόταν και με μία αστραπιαία κίνηση άρπαξε το σκυλί από το σώμα, προσπαθώντας να το παρασύρει μέχρι το νερό.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά, όμως, του 75χρονου στάθηκαν σωτήρια για τη ζωή του τετράποδου φίλου του, καθώς οι αλλεπάλληλες κλωτσιές του προς το πρόσωπο του αλιγάτορα, φάνηκε πως αποθάρρυναν τον θηρευτή, ο οποίος άφησε το σκυλί από τα σαγόνια του κι επέστρεψε στην ασφάλεια του νερού.

Ο σωτήρας του golden retriever, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε πως δεν πρόλαβε να επεξεργαστεί τις επιλογές που είχε, επισημαίνοντας ωστόσο πως η επίθεση εναντίον του αλιγάτορα ήταν περισσότερο αντανακλαστική παρά επίδειξη γενναιότητας από μέρους του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην παράκτια περιοχή Παλμ Χάρμπορ που βρέχεται από τον κόλπο του Μεξικό, με τις θεάσεις και τις επιθέσεις αλιγατόρων να βρίσκονται σχεδόν στην ημερήσια διάταξη.

Πληροφορίες: Tampa Bay Times