Νέα έκρηξη στη Σρι Λανκα, ευτυχώς χωρίς θύματα

Gazzetta team
Νέα έκρηξη στη Σρι Λανκα, ευτυχώς χωρίς θύματα
Εκρηξη σε άδειο χώρο πίσω από το δικαστήριο της πόλης Πουγκόντα, δεν υπάρχουν θύματα, η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Πουγκόντα, ανατολικά του Κολόμπο, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν θύματα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την έκρηξη, σε άδειο οικόπεδο πίσω από το δικαστήριο της πόλης, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

«Έγινε μια έκρηξη πίσω από το δικαστήριο, διεξάγουμε έρευνα», είπε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως αυτή η έκρηξη δεν ήταν ελεγχόμενη, όπως άλλες που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Στη Σρι Λάνκα έχει επιβληθεί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 500.

Η αστυνομία προχώρησε σε άλλες 16 συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των κρατουμένων που ανακρίνονται στους 76.

Στελέχη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) των ΗΠΑ και απεσταλμένοι της Interpol βρίσκονται στη νήσο και βοηθούν στις έρευνες.

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα απαίτησε δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να του υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αφού κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν πληροφορίες για τις επιθέσεις που είχαν λάβει από το εξωτερικό.