Συνελήφθη ο Τούρκος δράστης της επίθεσης στην Ουτρέχτη (vid)

Gazzetta team
Συνελήφθη ο Τούρκος δράστης της επίθεσης στην Ουτρέχτη (vid)
Συνελήφθη ο ύποπτος της επίθεσης στην Ουτρέχτη, σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σήμερα στην Ουτρέχτη πυροβόλησε εναντίον συγγενούς του στο τραμ κι όσων επιχείρησαν να τον βοηθήσουν, εξαιτίας «οικογενειακών λόγων», μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο συγγενείς, ενώ ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση άφησαν και οι τοπικές εισαγγελικές υπηρεσίες.

H στιγμή της σύλληψης του δράστη

Πατέρας δράστη: «Αν είναι ένοχος, να καταδικαστεί»

Ο πατέρας του 37χρονου Τούρκου που φέρεται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ότι θέλει να "τιμωρηθεί" ο γιος του, εφόσον είναι πράγματι ο δράστης της επίθεση.

«Αν το έκανε, πρέπει να τιμωρηθεί», είπε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA ο Μεχμέτ Τανίς, πατέρας του Γκιοκμέν Τανίς τον οποίο αναζητά η ολλανδική αστυνομία.

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των ολλανδικών αρχών, από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν πέντε.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια του Τανίς κατάγεται από το Γιοζγκάτ, στην κεντρική Τουρκία.

Ο Μεχμέτ Τανίς είπε ότι επέστρεψε στην Τουρκία από την Ολλανδία το 2008, αφού χώρισε με τη σύζυγό του η οποία έμεινε πίσω μαζί με τον γιο τους, τον Γκιοκμέν. Ο πατέρας ξαναπαντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στην επαρχία της Καισάρειας.

«Δεν έχω μιλήσει, δεν έχω καμία επαφή με τον γιο μου εδώ και 11 χρόνια. Δεν έχουμε μιλήσει από το 2008», συνέχισε ο Μεχμέτ Τανίς. «Δεν είχε επιθετική συμπεριφορά. Όμως στο μεταξύ πέρασαν 11 χρόνια. Τι έγινε, τι βίωσε; Δεν γνωρίζω τίποτα», κατέληξε.