Tελικά δεν υπήρξε βιασμός του 5 μηνών βρέφους στην Κύπρο

Gazzetta team
Tελικά δεν υπήρξε βιασμός του 5 μηνών βρέφους στην Κύπρο
«Από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν είναι βιασμός» τόνισε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, αναφορικά με την υπόθεση κακοποίησης βρέφους 5 μηνών στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το μωρό είχε μεταφερθεί από τους γονείς του στο νοσοκομείο λόγω ερεθισμού της ευαίσθητης περιοχής. Από την εξέταση του ιατροδικαστή και του γυναικολόγου διαπιστώθηκε πως το βρέφος είχε ρήξη παρθενικού υμένα.

Να σημειώσουμε ότι για τη διευκόλυνση των ανακρίσεων, η Αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα του βρέφους, ο οποίος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη. Το επόμενο πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο σε κεκλειμένων των θυρών διαδικασία εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησής του.

Ειδικότερα όπως μεταδίδει ο ιστότοπος politis.com.cy, μετά τις νεότερες εξελίξεις, ο ιατροδικαστής κ. Ματσάκης εξέφρασε την άποψη ότι η αξιοπιστία της ιατροδικαστικής ομάδας που εξέτασε το παιδί έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Παράλληλα, ο κ. Ματσάκης σημείωσε ότι το παιδί έπρεπε να εξεταστεί και από άλλους γιατρούς, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του με τις δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων επί του θέματος.

Σημειώνεται πως ο διευθυντής του Μακάρειου ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ότι το 5μηνο βρέφος δεν βιάστηκε, αλλά «κάτι άλλο συνέβη».

Σε χθεσινές δηλώσεις του ωστόσο, ο βοηθός διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τον βιασμό, σημειώνοντας μάλιστα ότι «στα 32 χρόνια της καριέρας του δεν έχει δει ποτέ τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τόσο μικρή ηλικία». Ο κ. Τσιβιτανίδης ανέφερε επίσης ότι διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο της κλειδερεκτομής, το οποίο όμως αποκλείστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία, βάσει της αναφοράς του κ. Τσιβιτανίδη, προχώρησε χθες στη σύλληψη του πατέρα του παιδιού, ο οποίος ανακρινόμενος αρνήθηκε ότι προέβη στην πράξη αυτή.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή», Αναστασία Παπαδοπούλου, χαρακτήρισε ανευθυνότητα τις δημόσιες τοποθετήσεις για ένα περιστατικό το οποίο είναι υπό διερεύνηση. Όπως ανέφερε «αυτό μπορεί να κάνει ζημιά στην οικογένεια, ενώ με αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως να κατευθύνουμε την κοινή γνώμη».

Πηγή: Reader.gr