Τουλάχιστον 13 νεκροί από τα επεισόδια στη Βενεζουέλα

Gazzetta team
Τουλάχιστον 13 νεκροί από τα επεισόδια στη Βενεζουέλα
Δεκατρείς άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε δύο ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι θάνατοι αυτοί, στην πλειονότητά τους από πυρά, καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Καράκας, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανέφερε το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας (OVCS), μια ΜΚΟ προσκείμενη στην αντιπολίτευση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Κατά μια δεύτερη πηγή, τον ειδησεογραφικό ιστότοπος El Pitazo, που επίσης πρόσκειται στην αντιπολίτευση, οι νεκροί μόνο την Τετάρτη ήταν 16 σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στις επαρχίες Αμασόνας, Μπαρίνας, Μπολίβαρ, Ταχίρα, Πορτουγκέσα, καθώς και στην πρωτεύουσα της χώρας, το Καράκας.

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της Βουλής της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας. Οι κυβερνήσεις πολλών κρατών της περιοχής τον αναγνώρισαν αμέσως ως τον προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ανάμεσά τους αυτές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Κολομβίας, της Χιλής, του Ισημερινού, του Περού, της Γουατεμάλας, της Παραγουάης και της Κόστα Ρίκα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε μια απόπειρα πραξικοπήματος ενορχηστρωμένη από την Ουάσινγκτον.

Στις προηγούμενες, πολύμηνες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Μαδούρο, το 2017, συνολικά είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 125 άνθρωποι.