Φάλαινα φυσητήρας ξεβράστηκε νεκρή με έξι κιλά πλαστικά μέσα στο στομάχι της (pics)

Gazzetta team
Φάλαινα φυσητήρας ξεβράστηκε νεκρή με έξι κιλά πλαστικά μέσα στο στομάχι της (pics)
Μία φάλαινα φυσητήρας, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα εθνικό πάρκο στην Ινδονησία, είχε μέσα στο στομάχι της σχεδόν έξι κιλά από πλαστικά απόβλητα, μεταξύ των οποίων και 115 πλαστικά κύπελλα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του πάρκου.

Η φάλαινα μήκους 9,5 μέτρων βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί Κάποτα, τμήμα του Εθνικού Πάρκου Γουακατόμπι, στα νοτιοανατολικά του Σουλαουέζι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πάρκο.

Το πάρκο είναι δημοφιλές μεταξύ των δυτών λόγω της μεγάλης έκτασης υφάλων και της ποικιλομορφίας της θαλάσσιας ζωής η οποία περιλαμβάνει σαλάχια και φάλαινες.

Η αιτία θανάτου της δεν έγινε γνωστή, αλλά αξιωματούχοι του πάρκου βρήκαν πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, σαγιονάρες και έναν σάκο με περισσότερα από 1.000 κομμάτια από κορδόνι μέσα στο στομάχι της.

Τον Ιούνιο, ο θάνατος ενός μαυροδέλφινου στην Ταϊλάνδη με 80 τεμάχια από πλαστικά απόβλητα στο στομάχι του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου.

Πέντε ασιατικές χώρες --η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη--ευθύνονται για μέχρι και το 60% των πλαστικών αποβλήτων που διαρρέουν στους ωκεανούς, σύμφωνα με έκθεση του 2015 της περιβαλλοντικής MKO Ocean Conservancy και του Κέντρου Επιχειρήσεων και Περιβάλλοντος McKinsey.

Η Ινδονησία, η οποία στην κατάταξη έρχεται δεύτερη μετά την Κίνα στην έκθεση του 2015 για την κακοδιαχείριση των πλαστικών αποβλήτων από πληθυσμούς που ζουν κοντά σε παράκτιες περιοχές σε 192 χώρες, έχει δεσμευτεί ότι θα διαθέτει ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για την μείωση των θαλάσσιων αποβλήτων κατά 70% μέχρι το 2025.