Πέθανε ο Αυστραλός αθλητής που είχε μείνει παράλυτος αφού κατάπιε γυμνοσάλιαγκα (pics)

Gazzetta team
Πέθανε ο Αυστραλός αθλητής που είχε μείνει παράλυτος αφού κατάπιε γυμνοσάλιαγκα (pics)
Η αυλαία της υπόθεσης που είχε κάνει τον γύρο το κόσμου έπεσε με δρματικό τρόπο, με τον άτυχο νέο να χάνει την μάχη, εννιά χρόνια μετά την απόφαση που του στέρησε τη ζωή.

Γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες ο επίλογος μίας τραγικής υπόθεσης που είχε προκαλέσει σοκ και θλίψη σε ολόκληρη την κοινή γνώμη της Αυστραλίας, με τον άτυχο παίκτη του ράγκμπι Σαμ Μπάλαρντ να αφήνει την τελευταία του πνοή, σχεδόν εννιά χρόνια από την στιγμή που η αποδοχή μίας πρόκλησης από την παρέα του πήρε δραματικές διαστάσεις.

Ο Μπάλαρντ είχε καταπιεί έναν ζωντανό γυμνοσάλιαγκα για πλάκα, όταν στιγμές αργότερα κατέρρευσε κι έπεσε σε κώμα για 420 ημέρες, αποφεύγοντας για λίγα λεπτά το μοιραίο. Όταν, όμως, ανέκτησε τις αισθήσεις του διαπιστώθηκε πως αδυνατούσε να κινηθεί και να μιλήσει, ενώ το πόρισμα των γιατρών έκανε λόγο για μόλυνση από μικρόβιο, που του προκάλεσε μία μορφή μηνιγγίτιδας.

Αποτέλεσμα εικόνας για σαμ βαλλαρδ

Αυστραλός παίκτης του ράγκμπι κατάπιε για πλάκα γυμνοσάλιαγκα κι έμεινε παράλυτος (pics)

Η ζωή του Μπάλαρντ αλλά και της οικογένειάς του, έκτοτε, άλλαξε δραματικά, καθώς η καθήλωσή του σε αναπηρικό καροτσάκι και τα τεράστια ποσά που απαιτούνταν για τη νοσηλεία του, έκαναν το κόστος δυσβάσταχτο για την οικογένειά του, που είχε απευθύνει έκκληση για χρηματική βοήθεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για σαμ βαλλαρδ

Στο διάστημα που μεσολάβησε ο 29χρονος ανέκτησε την δυνατότητά του να μιλάει και να επικοινωνεί στοιχειωδώς, όμως τα αποτελέσματα της κατάποσης του γυμνοσάλιαγκα είχαν πάρει μη αναστρέψιμη τροπή.

Πριν από λίγες ημέρες ο αδύναμος οργανισμός του πρώην παίκτη του ράγκμπι εξασθένησε ακόμα περισσότερο όταν προσβλήθηκε από ένα ακόμη μικρόβιο, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί δραματικά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ο άτυχος 29χρονος πέθανε, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, συμπαίκτες και φίλους.

Η μητέρα του, συγκινημένη κι απαραηγόρητη από τον πρόωρο χαμό του παιδιού της απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την υγεία τους και να μην ρισκάρουν για ανούσια πράγματα, ενώ με λυγμούς ανέφερε ότι η τελευταίες λέξεις του παιδιού της ήταν πως «την αγαπόυσε πολύ»