Φασιστικός χαιρετισμός από το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο: Photoshop με προεκλογικό «άρωμα» (pics)

Gazzetta team
Φασιστικός χαιρετισμός από το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο: Photoshop με προεκλογικό «άρωμα» (pics)
Μία επεξεργασμένη εικόνα του αγάλματος του Ιησού που δεσπόζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κάνει τον γύρο του κόσμου και κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για το ενδεχόμενο επικράτησης του ακροδεξιού υποψηφίου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στην Βραζιλία.

Στους ρυθμούς της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής ζουν εκατοντάδες εκατομμύρια Βραζιλιάνοι, με τον ακροδεξιό υποψήφιο και θιασώτη στρατιωτικής δικτατορίας να προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και να αποτελεί το φαβορί για την προεδρία της μεγαλύτερης χώρας της Νοτίου Αμερικής.

Ο Ζακ Μπολσονάρου, ο πρώην λοχαγός του στρατού και οπαδός της χούντας που κυβέρνησε επί χρόνια την Βραζιλία, έχει ξεσηκώσει κύματα αντιδράσεων με τις απόψεις του για την δημόσια ασφάλεια, τον ρόλο της γυναίκας και μία σειρά άλλων θεμάτων, με εκατομμύρια Βραζιλιάνους να διαδηλώνουν σχεδόν σε καθημερινή φάση, μετά την σαρωτική επικράτηση του Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των εκλογών, όπου έλαβε σχεδόν το 47% των ψήφων.

Το διχαστικό, όμως, κλίμα που επικρατεί στην Βραζιλία, αποτύπωσε με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο, το χιλιανό περιοδικό "Clinic", το οποίο έκανε photoshop στην εικόνα του εμβληματικού αγάλματος του Ιησού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εμφανίζοντας τον «Θεάνθρωπο» να χαιρετάει φασιστικά.

Ο συμβολισμός της έμπνευσης αυτής είναι κάτι παραπάνω από προφανής, καθώς αποτελεί σαφέστατη αιχμή εναντίον της εκλογής του ρατσιστή Μπολσονάρου στην προεδρία της χώρας.