Οπαδοί του ακροδεξιού υποψήφιου προέδρου χάραξαν την σβάστικα στο στομάχι νεαρής διαδηλώτριας (pic)

Gazzetta team
Οπαδοί του ακροδεξιού υποψήφιου προέδρου χάραξαν την σβάστικα στο στομάχι νεαρής διαδηλώτριας (pic)
Ακροδεξιοί οπαδοί του Ζάιρ Μπολσονάρου χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο στομάχι νεαρής διαδηλώτριας εναντίον της εκλογής του, προκαλώντας σοκ και οργή σε ολόκληρη την Βραζιλία.

Η πολιτική ένταση στην Βραζιλία, μετά και τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έχει χτυπήσει κόκκινο, με εκατομμύρια διαδηλωτές να πλημμυρίζουν όλες τις μεγάλες βραζιλιάνικες πόλης, καλώντας τους ψηφοφόρους να μην διαλέξουν έναν ακροδεξιό θιασώτη της στρατιωτικής χούντας της χώρας να πάρει το προεδρικό αξίωμα.

Το κίνημα #NotHim ("Ele Nao" στα πορτογαλικά), που αποτελείται από δεκάδες ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες της Βραζιλίας, καλεί τους υποστηρικτές του να βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, σε μία προσπάθεια να πείσουν το 46% που ψήφισε τον Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των εκλογών να αναθεωρήσουν την επιλογή τους και να επιλέξουν ένα πρόεδρο που θα σέβεται τις δημοκρατικές αξίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

Κάτι που όμως σίγουρα δεν σέβονται οι ακροδεξιοί υποστηρικτές του πρώην λοχαγού, οι οποίοι σε μία κίνηση χαρακτηριστική των ομοϊδεατών τους ανά τον κόσμο, χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο στομάχι μίας νεαρής διαδηλώτριας, που βρέθηκε στον δρόμο τους, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στην πόλη του Πόρτο Αλέγκρε.

Η 19χρονη γυναίκα, κατήγγειλε στις αρχές ότι προσεγγίστηκε από μία ομάδα αντρών, οι οποίοι έφεραν διακριτικά υποστήριξης στον Μπολσονάρου καθώς κατέβαινε από λεωφορείο σε γειτονιά του Πόρτο Αλέγκρε, όταν η ομάδα των ακροδεξιών άρχισε να της επιτίθεται αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια και σωματικά.

Αφορμή για την επίθεση στάθηκε το μπλουζάκι που φορούσε, το οποίο έφερε το σλόγκαν #Nothim, ενώ ένας από τους επιτιθέμενους δεν δίστασε να της χαράξει την σβάστικα με στιλέτο στο στομάχι, αφήνοντάς την εν συνεχεία σοκαρισμένη κι αιμόφυρτη.

Περαστικοί καταδίωξαν τους δράστες χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η άτυχη κοπέλα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο κίνδυνο για την ζωή της, ενώ τα στοιχεία της δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς εξέφρασε φόβους για περαιτέρω στοχοποίησή της από τους οπαδούς του ακροδεξιού Μπολσονάρου.