Δημόσιος υπάλληλος πήρε κατά λάθος μπόνους 310.000 ευρώ

Gazzetta team
Δημόσιος υπάλληλος πήρε κατά λάθος μπόνους 310.000 ευρώ
Τέτοια λάθη να... γίνονται όπως αυτό με υπάλληλο στην Αυστραλία, αρκεί να μην τα βρίσκουν μετά...

Ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος που αμοίβεται με 3.088 ευρώ το μήνα (3582 δολάρια Αυστραλίας), όταν πήγε να πληρωθεί είδε τον λογαριασμό του «φουσκωμένο» κατά 310.000 ευρώ. Το ευχάριστο κατ αρχήν αυτό λάθος που όμως αποκαλύφθηκε οφειλόταν σε ανθρώπινο σφάλμα.
Η υπηρεσία ελέγχου που εντόπισε επισήμανε ότι «αιτία της υπερπληρωμής ήταν ο συνδυασμός δύο διαφορετικών ανθρώπινων λαθών, δηλαδή της αρχικής εσφαλμένης καταχώρισης των δεδομένων και της μετέπειτα αποτυχίας να αντιμετωπιστεί επαρκώς ο συναγερμός που παρήγαγε αυτόματα το σύστημα».
Εννοείται ότι ο δημόσιος υπάλληλος, που ζει και εργάζεται σε μια απομονωμένη περιοχή της Βόρειας Επικράτειας, επέστρεψε το χρηματικό ποσό.

Ομως δεν είναι το μόνο ανάλογο περιστατικό. Η έκθεση της επιτροπής λέει ότι το παραπάνω περιστατικό είναι μόνο ένα από τις 743 υπερπληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί σε κρατικές υπηρεσίες της Βόρειας Επικράτειας από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Γενάρη του 2018. Το σύνολο των ποσών που καταβλήθηκαν από λάθος ανέρχεται σε 1.,2 εκατομμύρια δολάρια, και περίπου τα μισά από αυτά δεν έχουν ακόμα επιστραφεί...