Πρωταγωνίστρια του #MeToo κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Gazzetta team
Πρωταγωνίστρια του #MeToo κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση
Η Έιζια Αρτζέντο, φωνή του #MeToo, πλήρωσε νεαρό άνδρα που την κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση ώστε να μην προσφύγει στην δικαιοσύνη, σύμφωνα με τους New York Times.

Η ιταλίδα ηθοποιός Έιζια Αρτζέντο, εκ των προσώπων που ξεκίνησαν το κίνημα #MeToo αφού κατηγόρησε τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό, κατέβαλε χρήματα σε άνδρα ο οποίος την κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση όταν εκείνος ήταν 17 ετών, αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα των New York Times.

Το ποσόν των 380.000 δολαρίων καταβλήθηκε στον Τζίμι Μπένετ, ηθοποιό και μουσικό του αμερικανικού ροκ, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι η Έιζια Αρτζέντο διέπραξε σεξουαλική επίθεση εναντίον του σε ξενοδοχείο της Καλιφόρνιας το 2013, σύμφωνα με τους New York Times που επικαλείται έγγραφα που στάλθηκαν στην εφημερίδα από ανώνυμη πηγή.

Οι δικηγόροι του Τζίμι Μπένετ περιέγραψαν την συνάντηση στο ξενοδοχείο ως «σεξουαλική επίθεση» που τραυμάτισε τον νεαρό ηθοποιό απειλώντας την ψυχική του υγεία.

Η δήλωση της πρόθεσής του να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά της Έιζια Αρτζέντο περιελάμβανε και απαίτηση αποζημίωσης ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων για «πρόκληση συναισθηματικού τραύματος και απώλεια εισοδήματος έπειτα από σεξουαλική επίθεση», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την εποχή του περιστατικού, εκείνος ήταν 17 ετών και δύο μηνών και εκείνη 37. Στην Καλιφόρνια, η ηλικία συναίνεσης είναι τα 18 χρόνια.

Η εφημερίδα προσπάθησε επανειλημμένως και χωρίς επιτυχία να εξασφαλίσει ένα σχόλιο για το θέμα από την Έιζια Αρτζέντο ή από εκπροσώπους της.

Οι όροι της συμφωνίας, στους οποίους περιλαμβανόταν χρονοδιάγραμμα πληρωμών, οριστικοποιήθηκαν τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στην διάθεσή τους οι New York Times.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η δικηγόρος της Αρτζέντο Κάρι Γκόλντμπεργκ περιέγραψε το συγκεκριμένο ποσόν ως «βοήθεια προς τον κ. Μπένετ».

Η ιταλίδα ηθοποιός είναι μία από τις πρώτες που κατηγόρησε δημόσια τον αμερικανό μεγιστάνα Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό. Εγινε μία από τις σημαντικές φωνές του κινήματος MeΤοο αφού διηγήθηκε ότι βιάσθηκε από τον παραγωγό του Χόλιγουντ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο φεστιβάλ των Καννών το 1997, όταν εκείνη ήταν 21 ετών.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας βραδιάς του φεστιβάλ των Καννών το 2018 είχε δηλώσει προς το κοινό: τα πράγματα άλλαξαν. Δεν θα σάς επιτρέπεται πλέον να γλιτώνετε χωρίς συνέπειες».