Νέα σεισμική δόνηση στην Ινδονησία

Gazzetta team
Νέα σεισμική δόνηση στην Ινδονησία
Ένας νέος ισχυρός σεισμός έπληξε το νησί της Λομπόκ της Ινδονησίας, προκαλώντας την κατάρρευση ορισμένων κτιρίων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την Geoscience Australia.

Ο ισχυρός μετασεισμός προκάλεσε πανικό στο νησί, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι άστεγοι μετά από τον ισχυρό σεισμό που χτύπησε την Κυριακή.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι άνθρωποι έτρεχαν στους δρόμους σε πανικό ενώ κάποια κτήρια κατέρρεαν.

Ο γεωλογικός οργανισμός της Ινδονησίας δήλωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 και με βάθος 12χλμ, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.

Είπε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει τσουνάμι.

«Οι άνθρωποι έτρεξαν έξω από τα σπίτια όταν ένιωσαν το ισχυρό κούνημα του σεισμού μεγέθους 6.2 ... Οι άνθρωποι εξακολουθούν να τραυματίζονται. Κάποια κτίρια υπέστησαν περαιτέρω ζημιές εξαιτίας αυτού του σεισμού», δήλωσε στο Twitter ο Sutopo Purwo Nugroho, εκπρόσωπος της Ινδονησίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Η Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα μέτρησε τον σεισμό σε μέγεθος 5,9.

Ήταν ο τρίτος μεγάλος σεισμός που έπληξε το Λομπόκ σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα.

Τα κτίρια που εξακολουθούν να στέκονται όρθια στο νησί έχουν αποδυναμωθεί μετά από τους δύο προηγούμενους σεισμούς.

Ο επίσημος αριθμός των θανάτων από τον σεισμό της Κυριακής ανήλθε σε 131 την Τετάρτη, αλλά ένα κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων μίλησε για 347 νεκρούς.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καθαρό νερό, φαγητό, φάρμακα και καταφύγιο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, περίπου τα τρία τέταρτα του αγροτικού βορρά δεν είχαν ηλεκτρική ενέργεια από την Κυριακή, αν και η ισχύς είχε αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές.

Ο Ινδονήσιος Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι επικεντρώνει τις προσπάθειες ανακούφισης του σε περίπου 20.000 ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού, στις οποίες δεν έχουν ακόμη φθάσει σε βοήθεια.

Πηγή: reader.gr