Mε διαλογισμό κρατήθηκαν ψύχραιμα κι υγιή τα 12 παιδιά στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης (pics)

Gazzetta team
Mε διαλογισμό κρατήθηκαν ψύχραιμα κι υγιή τα 12 παιδιά στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης (pics)
Όσο περνούν οι ώρες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης, περισσότερες πληροφορίες κάνουν την εμφάνισή τους σχετικά με τις συνθήκες εγκλωβισμού και παραμονής στο σπήλαιο.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης, το BBC Ταϊλάνδης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την περιπέτεια των παιδιών τον 25χρονο βοηθό του προπονητή τους, Εκαπόλ Τσάνταγουόνγκ που διασώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Εκαπόλ είχε την ευθύνη των 12 παιδιών και είχε αποφασίσει να τα πάει εκδρομή. Ο 25χρονος αγνόησε τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τις πινακίδες που υπήρχαν στην είσοδο του σπηλαίου και ενημέρωναν για τους κινδύνους και την απαγόρευση εισόδου κατά τη διάρκεια των μουσώνων, αποφασίζοντας να συνεχίσει την περιήγηση της ομάδας του.

Ο προπονητής των «Wild Boars» είχε ραντεβού και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Εκαπόλ και τα 12 παιδιά στην εκδρομή που είχε διοργανωθεί. Είχε επίσης προτρέψει τον 25χρονο να πάρει μαζί του κάποια μεγαλύτερα παιδιά προκειμένου να τον βοηθήσουν στην επιτήρηση.

Πριν οι διασώστες καταφέρουν να τον απεγκλωβίσουν ο βοηθός προπονητής είχε στείλει γράμμα προς όλους τους γονείς με το οποίο τους ζητούσε συγγνώμη για την τροπή που πήρε η εκδρομή και είχε ζητήσει να είναι ο τελευταίος που θα βγει από το σπήλαιο παρόλο που η υγεία του ήταν στην χειρότερη κατάσταση.

Οι γονείς από την πλευρά τους τον καθησύχασαν και με γράμμα που έστειλαν του ανέφεραν πως δεν ευθυνόταν για τον εγκλωβισμό ενώ τα παιδιά ήταν πιο ασφαλή επειδή ήταν μαζί του και όχι μόνα τους.

Ο Εκαπόλ, είχε δύσκολα παιδιά χρόνια και γνωρίζει καλά τον διαλογισμό, κάτι που βοήθησε τόσο τον ίδιο όσο και τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σπήλαιο Tham Luang.

Πηγή: reader.gr